Smetlište ispod soba u kojima leže pacijenti!

0

Opšta bolnica Kruševac je ponovo dospela u žižu interesovanja javnosti zbog nehigijene i nečistoće.

Pre par dana na društvenim mrežama objavljen je kraći video klip snimljen u podrumu zgrade u kojoj se nalaze Očno, Ušno i Urološko odeljenje, odmah preko puta Upravne zgrade. Na snimku se vidi gomila šuta, građevinskog materijala, plastike, papira i organskog otpada kako plutaju u rupi prepunoj otpadne vode.

Fotografije iz podruma zgrade u kojoj su Očno, Ušno i Urološko odeljenje
Fotografije iz podruma zgrade u kojoj su Očno, Ušno i Urološko odeljenje

Nažalost, to nije jedini problem u Opštoj bolnici. Pored ovog postoji problem tehničkog održavanja. Primer su klima uređaji čije premeštanje košta koliko nova klima i tako se fakturiše i naplaćuje. Održavanje bolničkog kruga je katastrofalno. Higijena na najnižem nivou. Sve to je rezultat rada načelnika tehničke službe koji opstaje na tom mestu menjanjem političkih partija. – kaže radnik Opšte bolnice koji nam je skrenuo pažnju na video klip i probleme u ovoj ustanovi.

Opšta bolnica Kruševac je poslednjih godina postala poznata po lošoj higijeni u svojim objektima. Juna 2013. godine pacijentkinje koje su ležale na Dečjem odeljenju su snimile i fotografisale bubašvabe kako trče između kreveta. Higijenski uslovi na ovom odeljenju su nakon toga poboljšani.

Još ozbiljnija situacija zabeležena je sredinom 2014. godine. Tada je na Starom grudnom odeljenju, koje samo zid odvaja od Transfuzije, pronađena deponija korišćenih igala, „gusaka“ i drugog raznog medicinskog otpada prekrivenog fekalijama.

Pre desetak dana dr Slobodanka Jotić je smenjena sa mesta direktorke Opšte bolnice Kruševac. Kontrola Ministarstva zdravlja joj je, pored  brojnih drugih propusta, zamerila i lošu higijenu u ustanovi.

Za vd direktora Opšte bolnice imenovana je dr Vesna Stević Gajić. I pored više pokušaja i nakon tri dana nismo uspeli da dobijemo komentar od novog rukovodstva kruševačke Bolnice u vezi otpada u podrumu zgrade u kojoj su Očno, Ušno i Urološko odeljenje.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content