SPORTSKI SAVEZ GRADA KRUŠEVCA: Dvadeset pet stipendija za najtalentovanije

Danas su potpisani ugovori o dodeli sportskih stipendija Sportskog saveza grada Kruševca za 2022. godinu za 25 sportistkinja i sportista.

Stipendije su opredeljene preko godišnjeg programa Sportskog saveza grada Kruševca, a finansijer je Grad Kruševac.
Nakon objavljenog javnog poziva za dostavljanje dokumentacije kadidata za dodelu sportskih stipendija za 2022 godinu, ovlašćeni predlagači kandidata- sportske organizacije sa teritorije grada Kruševca podnele su dokumentaciju za 34-oro kandidata, od čega je 30 kandidatura dostavljeno potpuno ispravno u skladu sa javnim pozivom a 4 kandidature su bile formalno nepotpune.

Komisija za dodelu sportskih stipendija Sportskog saveza Grada donela je Odluku da se 1.000.000 dinara koliko je opredeljeno iz budžeta Grada Kruševca u ove svrhe, dodeli 25-oro kandidata koji ispunjavaju propisane uslove u skladu sa “Pravilnikom o kriterijumima za dodelu stipendija perspektivnim i talentovanim sportistima Grada Kruševca”.

Odlučeno je da 25 mladih sportista primi stipendiju u iznosu od 40.000 dinara na godišnjem nivou, odnosno u 10 mesečnih rata po 4.000 dinara.

Stipendisti za 2022. godinu su Aleksandra Radovanović (Karate klub Napredak), Marko Stefanović i Andrija Nedić (Obojkaški klub Antena), Viktor Petrović, Aleksa Radovanović, Teodora Latas i Andrea Bogojević (Badminton klub Zmajevi), Jana Sudimac, Nikola Terzić i Anja Nedeljković (Atletski klub Kruševac), Nikola Vranjanac, Novak Zagorac i Branislav Smiljković (STK Napad), Đorđe Mitrić i Danilo Dragutinović (OKK Napredak Junior), Lena Maksić i Vera Perović (GRK Napredak 12), Vuk Paunović (ORK Kruševac), Nevena Simić i Luka Jovanović (Karate klub Kruševac), Anastasija Nikolić (Plivački klub Rasina), Tara Manić (PSD Jastrebac), Teodora Šaronjić (OKK Bagdala) i Dimitrije Marković (Plivački klub Napredak).

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content