SAOPŠTENJE POLICIJE: Suzdržite se od širenja lažnih vesti!

Ministarstvo unutrašnjih poslova moli sve učesnike izbornog procesa da se uzdrže od širenja lažnih vesti i uznemiravanja građana.

U Kruševcu je od ponedeljka pet građanja Policijskoj upravi prijavilo i priložilo ukupno šest obaveštenja o biračkom mestu, koja su zatekli u svojim poštanskim sandučićima, a sa podacima ljudi koji ne žive više na adresama navedenim na listićima.

Znači ŠEST, ne na hiljade, kako navodi Stranka slobode i pravde.

Proverama je utvrđeno da su svi oni prijavljeni na adresama iz obaveštenja, i to od devedesetih godina. Vlasnicima je sugerisano da podnesu zahteve za pasiviziciju adresa tih lica, što su oni učinili. U pitanju su lica koja nisu izvršila prijavu odnosno odjavu prebivališta, ta lica postoje i svakako se ne radi o “fantomskim biračima” kako ih nazivaju u Stranci slobode i pravde.

A na teritoriji cele Srbije od ponedeljka je policijskim upravama 245 građana priložilo ukupno 452 obaveštenja o biračkom mestu za isto toliko lica čija su obaveštenja stigla na adrese na kojima oni ne žive. MUP proverava sve prijave i za sada je utvrđeno da je od tog broja 331 lice prijavljeno na adresi na kojoj ne živi, pokrenuta je pasivizacija adresa za 183 lica, utvrđeno je da je sedam lica preminulo, da je jedno u inostranstvu, dok je za 13 lica utvrđeno da stanuju na adresi. Po evidencijama MUP-a 121 lice nije prijavljeno na adresi na koju je na njihovo ime stiglo obaveštenje o biračkom mestu i u toku su dalje provere.

Znači, da ponovimo još jednom, onima koji žele da čuju i da prihvate istinu – na teritoriji cele Srbije MUP je zaprimio ukupno 452 prijave građana da su na njihovim adresama pronađena obaveštenja o biračkom mestu za predstojeće izbore za lica koja na tim adresama ne žive, a od tog broja u Kruševcu svega pet prijava za šest lica.

Ne ulazimo u motive Stranke slobode i pravde koja na društvenim mrežama širi laži o fantomskim glasačima i pozivima za glasanje, ali još jednom molimo političke partije i koalicije da iznošenjem neistina ne uznemiravaju građane Srbije.

Ujedno, još jednom obaveštavamo građane Srbije koji su na svoje adrese dobili glasačke listiće na imena lica koja na tim adresama ne žive, to prijave područnoj policijskoj stanici. Njihovi zahtevi će u najkraćem roku biti provereni.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content