Šta je Gašić pričao u Vrataru i Zdravinju?

0

Kako prenosi “Blic” ministar Bratislav Gašić je prilikom posete Zdravinju i Vrataru proteklog vikenda, okrivio američku i britansku ambasadu, ali i šefa Delegacije EU Majkla Davenporta, za svoju smenu.

Bez novinarskih ekipa, okružen direktorima javnih preduzeća i obezbeđenjem, Gašić je u nedelju obišao urađeni put u dužini od 652 metra. Među meštanima sela oko Kruševca ova zaobilaznica, koja je rađena dobrim delom upravo novcem lokalnog življa, poznata je kao đip, navodi “Blic”.

Meštani sela Vratare i Zdravinje prenose za “Blic“ da “nijedne kamere, ni blica nije bilo” i dodaju: “A obezbeđenja, da ne grešimo dušu, skoro kol’ko i nas”.

Nisam smenjen zbog novinarke. Moja smena ima mnogo veću pozadinu od toga. Mene su smenile strane sile: Amerikanci, Britanci i Davenport“, ustvrdio je u oba sela još uvek ministar vojni Bratislav Gašić.

On je pojasnio svoju tvrdnju rekavši da su ga stranci smenili jer je on “za Rusiju i protiv ulaska Srbije u NATO”. Gašić je „opravdavao“ svoju smenu i navodom da je mnogima zasmetao i njegov rad u Ministarstvu jer se, kako tvrdi, “Vojska podiže na noge”.

Razlog za smenu je i što sam išao u Hag i dočekao generala Vladimira Lazarevića” – dodao je Gašić, koji je zajedno sa ministrom pravde Nikolom Selakovićem išao u Hag, a njima se na niškom aerodromu pridružio i ministar rada Aleksandar Vulin, podseća “Blic”

Bratislav Gašić prilikom posete selu Vratare FOTO: Blic
Bratislav Gašić prilikom posete selu Vratare FOTO: Blic

Meštani navode za “Blic” da je Gašić ranije obilazio sela i dolazio bukvalno sam. Kako tvrde, sada je u pratnji delegacije bilo “sigurno deset ljudi iz obezbeđenja”, što je meštane pomalo šokiralo.

Od Gašića su saznali i da su izbori najverovatnije u maju. Kako dodaju, nije rekao – glasajte za SNS.

Izbori su najverovatnije u maju. Na izborima glasajte po sopstvenom nahođenju. Ja sam rekao mojima u gradu: „Ništa nemojte da radite pred izbore, radite sada“. Videću da osvetlimo škole.” – poručio je Gašić i dodao: “Moramo da budemo jedinstveni”.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content