Štićenici „Sivog doma“ nadmašili rekord Benfike

Ekipa Fudbalskog kluba Mladost VPD, za koju nastupaju štićenici „Sivog doma“ i njihovi čuvari, ostvarila je 30 uzastopnih pobeda i tako nadmašila rekord legendarne Benfike iz Lisabona.

U pretposlednjem kolu Druge gradske lige Kruševca, grupa Rasina, igrači Mladosti VPD su sa 7:0 pobedili Modricu i sa neverovatnom gol razlikom 112:25 potvrdili plasman u viši rang takmičenja.

FK-Mladost
FK Mladost

– Veliko mi je zadovoljstvo da radim sa ovim momcima. Nije bilo lako ali su ispunili svaki zadatak i tri kola pre kraja prvenstva osigurali titulu. Meni kao treneru titula ne znači toliko kao ovoj deci. Puno mi je srce kada vidim kako se raduju. Imali su po tri treninga nedeljno a tražili su da treniraju svaki dan. Imao sam sreću da u ovoj generaciji imam školovane igrače koji su prošli fudbalske škole OFK Beograda, Javora, Novog Pazara, Spartaka… Svoje znanje ti momci preneli na drugu decu i napravili dobar tim. – ističe trener Darko Rasinac.

M.A. je proglašen za najboljeg igrača lige.

– Ponosan sam na svoje suigrače . Postigao sam 45 golova, imao dosta asistencija, proglašen za najboljeg. Hvala upravniku i treneru koji su odvojili svoje vreme za rad sa nama. Prve fudbalske korake napravio sam u FK Javor pre deset godina. Sticajem okolnosti završio sam ovde. U domu ću biti do polovine leta. Neću igrati u narednoj sezoni, ali planiram da nastavim sa aktivnim bavljenjem fudbalom. – kaže M.A.

Prvi fudbalski klub u „Sivom domu“ osnovan je daleke 1950. godine pod imenom Polet da bi deset godina kasnije promenio ime u Mladost. Aktivnosti kluba su zamrle 2007. godine, jer je uništen teren. Izgradnja novog terena počela je 2013. godine, a od 2014. godine Mladost VPD se takmiči u Drugoj gradskoj ligi.

– Presrećan sam što smo srušili rekord Benfike koja je imala 29 pobeda, ali je najbitnije da su ovi momci pokazali sportski duh i prvenstvo odigrali bez ijednog incidenta. Deo energije koji poseduj, zajedno sa stražarima, plasiraju na sportskom terenu. Tridesetak štićenika je stalno aktivno, a mogu da igraju samo ako su dobri đaci i ako ne prave probleme. Trudimo se da kompletna ekipa budu štićenici ali ponekad nisu tu, zbog vikenda, pa u ekipu uskaču stražari. – objašnjava Ivan Mijajlović, upravnik VP Doma u Kruševcu dodajući da u ovoj ustanovi ima mnogo manje problema od kako je formiran fudbalski klub.

Pre dve godine Vaspitno – popravni dom je od Ministarstva sporta dobio opremu za boks.

– Renovirali smo sportsku salu tako da su se stekli uslovi za bavljenje boksom. Najverovatnije ćemo formirati i taj klub koji je nekada takođe postojao ovde u domu. – dodaje upravnik Mijajlović.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content