Stiže komandant „Bele lađe“ – kapetan Vuč@ić!

Kampanja za predsedničke izbore još uvek nije počela a među onima koji su  najavili kandidaturu  jedan od zanimljivijih pretendenata za mesto na Andrićevom vencu je predstavnike Grupe građana „Bela lađa“  policajac Predrag Vučetić.

Vučetić je zamenik komandira Policijske stanice u Trsteniku. Bio je član mirovne misije Ujedinjenih nacija na Haitiju a pre tri godine je štrajkovao glađu na radnom mestu zbog, kako je naveo, „kriminalizacije policije i postavljanja ljudi povezanih sa kriminalom na starešinska mesta“.

Pre nekoliko meseci, sa grupom prijatelja, formirao je Grupu građana „Bela lađa“ a sada najavljuje  kandidaturu na predsedničkim izborima.

Ljudima u rasejanju kada se pomene lađa prva asocijacija je pesma „Kreće se lađa Francuska“ a u Srbiji serija „Bela lađa“  koja je na satiričan način opisala kompletan društveno-politički sistem u našoj zemlji. Pošto uniformu nosim još od 1996. godine kada sma upisao školu u Sremskoj Kamenici i u kampanji ću nositi posebno dizajniranu uniformu. Planiram da kampanju započnem u Kruševcu performansom koji će biti zanimljiv i poučan. – priča Vučetić.

Vučetić se malo poigrao i sa prezimena. Kako su njegovo i prezime premijera slična iskoristio je znak @ kako bi dobio zanimljivo, dvosmisleno  rešenje za kapetana “Bele lađe”

Pošto ima neobičajen stajling a najavljuje i drugačiju kampanju od ostalih kandidata odmah se nameće poređenje sa  medijskom senzacijom prošlih izbora LJubišom Preletačevićem – Belim.

Poštujem njihov rad ali ovo je nešto drugo. Oni su hteli da se našale sa sistemom pa su bili zatečeni rezultatom na izborima. Mi se borimo protiv sistema za uvođenje reda. Kao policijski službenik posedujem informacije koje mogu da diskredituju većinu kandidata i rado ću ih izneti u javnost. – dodaje kormilar „Bele lađe“.

Da će Vučetićeva kampanja biti sve samo ne dosadna pokazuju i neki detalji sa njenog početka. Podneo je krivične prijave protiv odgovornih lica Ministarstva unutrašnjih poslova jer smatra da mu uskraćuju pasivno biračko pravo koje mu je Ustavom zagarantovano. Na tribini Vuka Jeremića u Trsteniku umalo je izazvao incident postavljajući neugodna pitanja bivšem šefu diplomatije.

Po cenu otkaza idem do kraja jer je to moja dužnost prema ovoj zemlji. Neću da budem u grupi od onih 30.000 mladih koji svake godine napuštaju Srbiju jer nemaju uslove za rad. Decu lečimo SMS porukama, u Kruševcu nemaju 15.000 evra da kupe lift za decu invalide a svakodnevno milioni nestaju u džepovima korumpiranih političara i državnih službenika. – objašnjava neke od svojih motiva za kandidovanje Predrag Vučetić, kapetan „Bele lađe“.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content