ŠVAJCARSKA POMAŽE TRSTENIČANIMA: Za sedam projekata 600.000 dinara

Užice i Trstenik su prve dve opštine u Srbiji kojima je Vlada Švajcarske, kroz program „Reforma poreza na imovinu“, uplatila novac za projekte koje su predložili njihovi građani.

Užicu je uplaćeno dva miliona i 820 hiljada dinara, a uskoro će dobiti još milion ipo dinara, dok je Trsteniku uplaćeno 600.000  dinara.

Mi smo pozvali svih 44 opštine iz cele Srbije sa kojima radimo da se prijave, i pitaju svoje građane šta misle da je napotrebnije u mestima gde žive. Od ukupne vrednosti svih projekata naš program bespovratno finansira 30 procenata, dok u nekim opštinama i znatno više. Na žalost, nisu se sve opštine odazvale, ali nadam se da uskoro hoće“, kaže dr. Branislav Milić, stručnjak na švajcarskom programu „Reforma poreza na imovinu“.

U Trsteniku je 150 građana ukupno predložilo sedam projekata, od toga su četiri  iz seoskih mesnih zajednica a tri iz gradskih. Neki od projekata koje su tražili su uređenje javnih površina za decu,  uređenje prostora za okupljanje građana u parku, uređenje trotoara i platoa ispred doma „Stari Trstenik“, kao i uređenje pešačke staze.

Švajcarski program „Reforma poreza na imovinu“ radi sa 44 opštine u celoj Srbiji na ažuriranju baze podataka o nekretninama, kao i na boljem uključivanju građana u proces donošenja odluka koje se tiču investicionog dela budžeta.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content