Svetosavska akademija

Svetosavska akademija u organizaciji Eparhije kruševačke, Kulturnog centra Kruševac i Kruševačkog pozorišta, biće održana večeras, sa početkom u 18 časova, u Kruševačkom pozorištu.

Na Svetosavskoj akademiji Kulturni centar će dodeliti godišnju nagradu, kao trajni oblik priznanja pojedincima za najviša dostignuća u oblasti kulture, prosvete i nauke za grad Kruševac.

Ovogodišnji dobitnik Svetosavske nagrade je Miroljub Milanović – Cara iz Kaonika, predsednik Udruženja „Marko Cara Milanović“.

Društveno-kulturnim i humanitarnim radom bavi se već 20 godina. Jedan je od 50 građana Srbije, koji su izabrani u akciji „Evropa za sve“. Inicijator je i nosilac kulturnih događaja za decu i mlade kao što su „Spasimo decu u saobraćaju“, „Deda Mraz za naše sugrađane“, brojni koncerti, sportska takmičenja, ali i zapaženi humanitarni radnik.

Dao je veliki doprinos u angažovanju prilikom humanitarne akcije za izgradnju kuće u selu Mojsinje, uz pomoć Fondacije Princeze Katarine Karađorđević za jednu ugroženu porodicu, učestvovao u adaptaciji porodične kuće u selu Jasenje i bio učesnik emisije RTS-a „DA MOŽDA NE“ kao Heroj nedelje.

Na Svetosavskoj akademiji besedu će govoriti  arhimandrit Aleksej Bogićević, iguman Manastira Sv.Luke u Bošnjanu.

U programu će učestvovati glumci Ema Stojanović i Aleksa Radojlović, guslar Bojana Peković, harmonikaš Nikola Peković i violončelista Aleksandar Jakovljević, Mešoviti crkveni hor „Sveti Knez Lazar“, Dečiji crkveni hor „Sveti Knez Lazar“ i PEA „Lazarice“.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content