SVI NAŠI OLIMPIJCI: Pešiću i Lapčeviću izmakli trofeji!

Na Olimpijski igrama u Tokiju učestvovalo je dvoje takmičara rođenih u Rasinskom okrugu, Tijana Bogdanović i Milenko Sebić, ali oni nisu prvi olimpijci iz ovog kraja.

Čuveni fudbaler Živorad Jevtić, poznatiji kao Žika Silver, nastupio je na Olimpijskim igrama u Tokiju 1964. godine i sa fudbalskom reprezentacijom Jugoslavije osvojio 6. mesto.

Trebalo je da prođe 16 godina da Kruševac dobije još jednog Olimpijca. Dušan Pešić je bio član fudbalske reprezentacije Jugoslavije koja je na igrama u Moskvi, 1980. godine, zauzela 4. mesto.

Na Olimpijskim igrama u Sidneju 2000. godine Rasinski okrug reprezentovao je Župljanin Ivan Lapčević. On je bio član rukometne reprezentacije koja je na kraju takmičenje završila na 4. mestu.

Na Olimpijskim igrama u Atini, 2004. godine, fudbalska reprezentacije Srbije i Crne Gore je, nakon tri poraza, ispala još u grupnoj fazi a jedan od reprezentativaca bio je Marko Baša koji je rođen u Trsteniku.

Na istim igrama Kruševljanin Aleksandar Mitrović je bio deo odbojkaške reprezentacije koja je takmičenje završila porazom od Rusije u četvrtfinalu.

Tradiciju nastupa fudbalera na Olimpijskim igrama nastavio je Predrag Pavlović 2008. godine u Pekingu. Kao i četiri godine ranije fudbaleri se nisu proslavili i vratili su se kući posle grupne faze takmičenja.

Na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru Tijana Bogdanović je osvojila srebrnu medalju tekvondou  a ove godine u Tokiju je stigla do bronze. Tijana je rođena u Kruševcu a roditelji su joj poreklom iz Aleksandrovca. Kao male se preselila u Beograd.

Dvostruki učesnik Olimpijskih igara je i strelac Milenko Sebić, osvajač bronzane medalje u Tokiju. On je nastupio u Rio de Žaneiru 2016. godine i sada u Tokiju.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content