TAKMIČENJE UČENIČKIH KOMPANIJA: Prvo mesto za učenike Medicinske škole iz Kruševca!

Učenička kompanija „BioAlly” iz Medicinske škole u Kruševcu osvojila je prvo mesto na Nacionalnom takmičenju najboljih učeničkih kompanija održanom u Novom Sadu.

Ovi učenici se u okviru svoje kompanije bave proizvodnjom organskog praška sa surutkom čijim se rastvaranjem dobija napitak protiv mamurluka.

Nagradu ovim srednjoškolcima uručila je pomoćnica ministra privrede Katarina Obradović Jovanović, a oni će u julu predstavljati Srbiju na evropskom takmičenju učeničkih kompanija koje će biti održano u Lilu, u Francuskoj.

„Naš preparat leči mamurluk, ublažava glavobolje i stanja mučnine, osvežava organizam, a sve zahvaljujući glavnom sastojku – surutki. Vodeći našu kompaniju tokom školske godine naučili smo mnogo o poslovanju ali smo se dobro i zabavljali jer pre svega volimo ovo što radimo. Oduševljeni smo i zatečeni pobedom koju uopšte nismo očekivali!“, izjavila je Đurđina Zdravković, učenica i PR menadžerka učeničke kompanije BioAlly.

Program Učenička kompanija deo je projekta Vlade Republike Srbije „Decenija preduzetništva“ koji sprovodi Ministarstvo privrede, a Evropska komisija ga je označila kao najbolji model preduzetničkog obrazovanja za učenike srednjih škola.

Izvor: BIZLife

FOTO: Dostignuća mladih

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content