NACIONALNA KOALICIJA ZA DECENTRALIZACIJU: ,,Narodni, a ne partijski poslanik’’u Kruševcu

U okviru građanske inicijative za reformu izbornog sistema Biram koga biram 23. maja će u Kruševcu Nacionalna koalicija za decentralizaciju organizovati događaje na kojima će sa građanima diskutovati o unapređenju aktuelnog izbornog sistema jer su tokom 18 godina i sedam izbornih ciklusa njegove primene primećeni izvesni nedostaci.

Pre svega, po ovom sistemu milion građana nema poslanika iz njihovog kraja i zbog zatvorenih izbornih lista poslanici koji ulaze u parlament to čine isključivo voljom partijske elite.

Od 13 satina Trgu kosovskih junakabiće organizovana ulična akcija. Na njoj će zainteresovani moći da učestvuju u kvizu ,,Ko je Vaš poslanik?’’, dobiju simboličan aktivistički poklon i saznaju šta je neophodno promeniti u izbornom sistemu da bi bili birači, a ne glasači.

 Od 20 sati će u Basement barubiti održan Stand up ,,Birač VS Preletač – runda 2’’na kome će iskusni komičari Miloš Novaković (Birač)i Ivan Drajzl (Preletač) približiti publici pomenute teme.

Više detalja o predstavi možete pronaći naFB eventu.

Ulaz je besplatan, ali je neophodno prijaviti se putem linka http://bit.ly/2H39NAT.

Podršku inicijativi za promenu izbornog sistema Biram koga biram pružilo je do sada 20.000 građana potpisom Deklaracije, više od 40 poslanika vladajućih i opozicionih političkih partija, veliki broj eksperata u oblasti izbornog prava kao i predstavnika civilnog društva.

 

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content