Tri medalje za “zmajeve” na turniru u Rumuniji

0

Na turniru Svetskog juniorskog kupa u badmintonu “Romanian Junior 2017”, koji je održan u Aradu, takmičari iz Kruševca osvojili su tri medalje.

Sergej Lukić i Marija Sudimac osvojili su vicešampionsku titulu u mešovitim parovima i tako došli do svog prvog odličja na turniru ove kategorije. U finalu su posle velike borbe u tri seta poraženi od Slovenaca Gaspera Kriveca i Petre Polanc. Prethodno su supertalentovani srpski igrači u prvom kolu savladali domaću kombinaciju Mihnea Kraciun – Loredana Lungu (2:0), dok su im u četvrtfinalu pobedu bez borbe predali Hrvati Josip Meglić i Inga Sadaić. U polufinalu bili su bolji od bugarskih takmičara Ilijana Stojnova i Marije Delčeve (2:1).

Lukić je u Aradu prograbio i zlato u muškom dublu u kojem je nastupio sa Bugarinom Stojnovim. Njih dvojica su u borbi za najsjajnije odličje pobedili  Slovake Andreja Antošku i Jakuba Horaka (2:1).

Za treće odličje u Rumuniji pobrinuo se Luka Milić. Naš reprezentativac stigao je do bronze u muškom singlu, u kojem je bio peti nosilac, izgubivši u polufinalu od Francuza Arnoa Merklea (2:0). Do okršaja za finale Milić je nanizao tri pobede.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content