U ORGANIZACIJI UŽ “PEŠČANIK”: “Ženski mirovni karavan”

0

Udruženje žena Peščanik, u saradnji sa Asocijacijom žena Mitrovice za ljudska prava, Mrežom žena Rasinskog okruga i Ženskom mirovnom mrežom Kosova i Srbije, od 20. do 23. oktobra organizuje “Ženski mirovni karavan”.

Danas od 9.30 do 11.30, u prostorijama Edukativnog centra, biće održana diskusija o dijalogu Beograda i Prištine i bezbednosti žena. Učestvovaće Bojan Elek, istraživač, Beogradski centar za bezbednosnu politiku, Maja Bjeloš, istraživačica i konsultantkinja za pitanja primene Rezolucije 1325, Beogradski centar za bezbednosnu politiku, aktivistkinje Asocijacije žena Mitrovice za ljudska prava i UŽ Peščanik.

Nakon diskusije učesnice skupa posetiće Varvarin gde će imati susret sa lokalnim zvaničnicima.

Za subotu je predviđena poseta Aleksandrovcu dok će od 16 do 17 sati u Kruševcu biti organizovana ulična mirovna akcija.

U subotu uveče, u 19.30 sati,  u Alternativnom Kulturnom centru Gnezdo je otvaranje izložbe fotografija koje su napravile mlade žene tokom susreta na Kosovu i u Srbiji, projekcija dokumentarnih filmova sa festivala Slobodna zona o ljudskim pravima kao i  izložba Art Kombinata, Šabac Ustav i ljudska prava.

 

 

Možda vam se dopadne i Više od ovog autora

Ostavite odgovor

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

ten + nine =

Skip to content