“U sport iz baze” i “Dečja Olimpijada”

Sportski savez Grada Kruševca je juče, u Osnovnoj školi “Sveti Sava” u Čitluku, organizovao manifestaciju „U sport iz baze“ dok će sutra, na Trgu kosovskih junaka, biti organizovana Dečja Olimpijada.

U akciji "U sport iz baze" učestvovalo je 90 učenika OŠ "Sveti Sava"
U akciji “U sport iz baze” učestvovalo je 90 učenika OŠ “Sveti Sava”

Sportski savez grada Kruševca je Osnovnoj školi „Sveti Sava“ donirao lopte za košarku i odbojku. U trajanju jednog časa fizičke kulture premijerno je projektovan sedamnaestominutni dokumentarni film o bazičnim sportovima koji je specijalno urađen za ovu priliku od strane Sportskog saveza Grada Kruševca. Prezentaciju sporta izvršio je trener atletike Aleksandar Jovanović nakon čega su prisutni đaci učestvovali u sportskoj pitalici.

U akciji je učestvovalo 90 đaka OŠ“Sveti Sava“ uzrasta od 1. do 4. razreda.

Cilj akcije je podizanje svesti o sportu, zdravom načinu života, promocija bazičnih sportova (atletika, plivanje, gimnastika) i promocija potencijala grada Kruševac u oblasti bazičnih sportova.

Povodom predstojećih Olimpiskih igara u Brazilu Sportski savez Grada Krusevca, uz pomoć kompanija zvaničnih sponzora Olimpijskog tima Srbije, organizuje „Dečiju Olimpijadu“, na platou ispred Doma sindikata i Trgu kosovskih junaka u subotu,  sa početkom u 12  časova.

Olimpijada se sastoji od 8 sportova i nekoliko igrica za publiku. Učešće u takmičarskom delu uzeće, u ženskoj i muškoj konkurenciji, deca do 12 godina (u svim sportovima osim u fudbalu, gde ce nastupiti devojčice do 15 godina), a u revijalnom svi ostali. Sportovi se razlikuju od standardnih po pravilima koja su prilagođena mestu i terenu održavanja događaja.

Pobednici u svim sportovima učestvovaće na velikom finalu kao predstavnici svojih gradova. Finalni turnir biće održan u Beogradu.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content