Protivteroristička vežba na Ravnjaku

Danas su, na poligonu Ravnjak, pripadnici Vojske Srbije u sadejstvu sa civilnim strukturama i policijom uspešno izveli vežbu čiji je cilj bio suprotstavljanje teroristima i reagovanje u slučaju hemijskih incidenata.

Vežbu su organizovali pripadnici centra Atomsko biološko hemijske odbrane (ABHO) i 246. bataljon ABHO Vojske Srbije, a učestvovalo je više od 250 ljudi sa oko 60 motornih vozila. Nadležni su ocenili da je pokazan visok stepen osposobljenosti.

Prisutni su bili predstavnici Generalštaba, ministarstava odbrane, policije, zdravstva, lokalne samouprave, ali i strani izaslanici. Na vežbi koja je trajala jedan sat mogli su da vide reakcije vojnih i policijskih jednica i civilnih službi na, koje su se odvijale po zamišljenom scenariju – napad terorista na naseljeno mesto. Sem toga, prikazan je i način zajedničkog reagovanja u slučaju hemijskog akcidenta nakon napada terorista na postrojenja i objekte hemijske industrije.

Pored pripadnika Vojske i Ministarstva odbrane u vežbi su učestvovali i pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova, Nacionalnog kriminalističko tehničkog centra, Sektora MUP-a za vanredne situacije, kao i predstavnici Crvenog krsta i civilne bolnice.

Vežbi su prisustvovali i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content