U SUBOTU U KRUŠEVCU: Karavan “Digitalna ekspedicija”

0

U subotu, 25. septembra 2021. godine, u 09:30 časova, na Glavnom gradskom trgu, Kruševac će biti domaćin karavana digitalnih veština, pismenosti i bezbednosti „Digitalna ekspedicija” koji je pokrenut na inicijativu Kabineta predsednice Vlade Republike Srbije, Ane Brnabić.

Cilj karavana je da se građani širom Srbije upoznaju sa ključnim digitalnim veštinama 21. veka, elektronskim uslugama, elektronskom trgovinom, osnovama digitalne bezbednosti i pismenosti, kao i ostalim pogodnostima koje nudi digitalni prostor i omogućavaju nove tehnologije.

 Zvanični deo programa počinje u 09:30 časova, kada će se prisutnima obratiti:

        Sava Savić, pomoćnik ministarke trgovine, turizma i telekomunikacija

        Biljana Zekavica, pomoćnica ministarke za rad, boračka i socijalna pitanja

        Jasmina Palurović, gradonačelnica Kruševca

 Karavan je namenjen svim građanima, od mladih koji su od rođenja izloženi digitalnom sadržaju, preko digitalno spretne generacije Z i njihovih roditelja, do građana kojima su digitalni resursi nedovoljno poznati ili dostupni.

 „Digitalnu ekspediciju“ podržavaju Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija i Kancelarija za IT i eUpravu, a u partnerstvu sa Programom Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) i programom „Nova pismenost” koji zajedno realizuju Američka agencija za međunarodni razvoj USAID i Propulsion.

 Za više informacija posetite sajt: digitalnaekspedicija.gov.rs  

 

Možda vam se dopadne i Više od ovog autora

Ostavite odgovor

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

three × 2 =

Skip to content