U UMETNIČKOJ GALERIJI: 61. Oktobarska izložba

U Umetničkoj galeriji će u četvrtak, 14. oktobra, u 20 sati, biti otvorena tradicionalna, 61. Oktobarska izložba.

Oktobarska izložba tradicionalno je usmerena ka godišnjem predstavljanju najnovijih ostvarenja kruševačkih umetnika, ističući značaj kontinuiranog likovnog stvaranja i izlaganja, kao i jačanja pozicije umetnika na lokalnoj, ali i široj umetničkoj sceni. Poslednjih decenija koncepcija Oktobarske izložbe postavljana je tematski, problemski, bavi se aktuelnim pitanjima savremene umetnosti, sa namerom da podstiče i predstavlja aktuelnu umetničku produkciju.

Ove godine tema Oktobarske izložbe u znaku je obeležavanja značajnog jubileja – 650. godina od osnivanja grada. S toga je namera bila da se kroz sam naziv GRAD pokrene niz različitih pitanja i razmišljanja o gradu, o njegovoj prošlosti i sadašnjosti, savremenoj urbanoj kulturi, identitetu, ali i mestu i ulozi umetnika.

Kao značajna podrška umetničkom radu, samim umetnicima i likovnoj sceni grada, od ustanovljenja početkom šezdesetih godina u čast oslobođenja grada i pobede nad fašizmom, Oktobarska izložba svojim duhom i karakterom posvećena je gradu i kreiranju njegovog kulturnog identiteta.

Izložba je otvorena do 5. novembra 2021. godine.

Kustos izložbe je Jelena Pavlović.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content