Ubola sina nožem zbog jedinice iz hemije!

Trsteničanki V.G. (42) određen je pritvor do 30 dana zbog sumnje da je izvršila krivično delo nasilje u porodici i svog maloletnog sina ubola nožem u donji deo stomaka.

Kako smo saznali povod da majka nožem nasrne na sina bila je njegova slaba ocena u školi.

– Momak ima 16 godina, ide u prvi razred Gimnazije i dobar je dečko. U petak popodne, poslednjeg dana škole, saopštio je majci da ima jedinicu iz hemije. V.G. je reagovala burno i nakon kraće svađe nasrnula na sina i jednom ga ubola. Srećom, rana nije ozbiljnije prirode. Više je ogrebotina. – kaže naš sagovornik.

Momak je, nakon što ga je majka napala, pozvao drugare sa kojima je otišao u Dom zdravlja. Lekari su alarmirali policiju i obavestili Centar za socijalni rad.

– Pored sina V.G. ima i ćerku od 15 godina. Otac im radi van Trstenika, u Beogradu, ali je, na poziv, odmah došao na bude sa decom. Sve zainteresovane strane su se složile da deca do daljnjeg budu u Trsteniku kod dede i babe po ocu kod kojih su i ranije često boravila. – dodaje naš izvor.

Trstenik
Trstenik

U Gimnaziji kažu da je povređeni momak dobro dete.

– Nije bilo nikakvih problema sa njim ni što se tiče redovnog pohađanja nastave ni nekih incidenata. Da mu nije zaključena jedinica iz hemije imao bi prosek negde iznad tri, znači jako dobar. Nije to ništa čudno jer u prvoj godini mnogi imaju problema pa kasnije poprave uspeh. Majka je redovno dolazila u školu i pratila uspeh svog sina. – pričaju u Gimnaziji.
V.G., inače radnica “Prve petoletke-Namenska”, je saslušana u ponedeljak i određen joj je pritvor do 30 dana.

– U toku je postupak sprovođenja istrage. Radi se o krivičnom delu nasilje u porodici. Zaprećena kazna je visoka a ne može biti uslovna niti se može izdržavati kod kuće. – objasnila nam je Violeta Vukomanović, osnovni javni tužilac u Trsteniku.

Očekuje se da Centar za socijalni rad uskoro pokrene postupak kako bi V.G. bio zabranjen pristup deci, dok se postupak ne okonča.

Trsteničani sa kojima smo razgovarali su iznenađeni ali kažu da je reč o preambicioznoj majci koja je od dece zahtevala da uvek imaju odličan uspeh u školi. Kada je saznala da će joj sin polagati hemiju reagovala je burno i nanela mu povredu.

S.M.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content