UDRUŽENJE SINDIKATA VOJNIH PENZIONERA: Licemerno pismo predsednika Srbije

Udruženje sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije poručilo je u predsedniku Srbije i prvom čoveku Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandru Vučiću da su poniženi “licemernim pismom” koje su nedavno dobili u kovertama sa logom SNS-a.

To “pismo zahvalnosti” koje se svakom penzioneru pojedinačno ovih dana ubacuje u poštanske sandučiće širom Srbije, predstavlja nastavak “potcenjivanja generacija” koje su završile najviše obrazovanje, obavljale najodgovornije poslove, i u Penziono-invalidskom fondu stekle natprosečne penzije, saopštilo je Udruženje sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije, a prenosi Slobodna Evropa.

Da li vi stvarno mislite da ovim pismom možete zameniti štetu koju ste nama i državi napravili svojim ‘reformama’?”, navodi se u saopštenju Udruženja sindikata i dodaje da su očekivali da će u pismu pisati da će penzionerima biti vraćen neisplaćeni deo penzija, i to pod tržišnim uslovima – uz kamatu.

Udruženje sindikata navodi da su vojni penzioneri izgubili poverenje kada je dug Fonda PIO od 300 miliona evra, uz nepoštovanje odluke Ustavnog suda Srbije, Zaključkom Vlade od 30.10.2015. godine, “pretvoren” u samo 160 miliona.

Nikako nas ne možete ubediti da smo ušli u ‘zlatno doba’, a izbegavate da penzionerima oštećenim smanjenjem penzija, vratite neisplaćeni deo penzije”, navelo je Udruženje sindikata.

Ono tumači da vlast SNS očekuje da se “većina diskriminisanih i oštećenih zadovolji pismom ili da ode ‘na drugi svet’”.

Evo, prihvatamo da u određenom trenutku niste mogli, niste znali ili niste imali hrabrosti da od tajkuna i kriminalaca uzmete potrebna sredstva za dotacije fondu PIO, pa ste smanjili penzije. Sada bi bilo pošteno, ako razumete o čemu pišemo, da posle – kako vi kažete – postizanja finansijske stabilnosti, neisplaćeni deo penzija vratite pod tržišnim uslovima ili da pod istim uslovima toliko uzmete od svih ostalih građana Srbije, srazmerno njihovim ekonomskim mogućnostima”, poručili su vojni penzioneri.

Na adresu penzionera u Srbiji 16. novembra počela su da stižu “pisma zahvalnosti” u ime predsednika Srpske napredne stranke i Srbije, zbog čega je reagovao i Poverenik za zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić, koji je pokrenuo postupak nadzora u Fondu PIO i Generalnom sekretarijatu predsednika Republike da bi se utvrdilo otkud kod SNS prezimena i adrese svih penzionera Srbije.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content