Uručena priznanja povodom Dana Kruševca

Povodom dana Grada, Vidovdana, održana je svečana sednica Skupštine grada Kruševca na kojoj su dodeljena priznanja i nagrade najzaslužnijim organizacijama i pojedincima.

Najveće priznanje, Vidovdanska nagrada, dodeljena je Episkopu kruševačkom dr Davidu Peroviću za “izuzetan doprinos razvoju, negovanju i očuvanju srpske duhovnosti”. Nagradu je umesto episkopa primio protojerej stavrofor Dragi Veškovac.

Plakete Grada Kruševca dobili su  „Henkel Srbija“ za doprinos privrednom razvoju grada  i učešće u realizaciji humanitarnih aktivnosti, „Trajal korporacija“ za rezultate ostvarene u proizvodnji, povećanju izvoza i učešću u realizaciji brojnih kulturnih i humanitarnih manifestacija, književnik Ljubiša Bata Đidić za bogato književno stvaralaštvo i afirmaciju Kruševca u oblasti kulture, šahovski velemajstor Dušan Rajković za vrhunska dostignuća u šahu i  , posthumno, bivši direktor Fabrike maziva Vladica Petrović za unapređenje proizvodnje.

Sedmoro pojedinaca i organizacija dobilo je Pohvalu Grada Kruševca.

Svečanoj sednici prisustvovali su i predstavnici gradova pobratima Bijeljine, Krfa, Stare Zagore, Rmniku Vlčea, Volvi Stavrosa i Odincova.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content