USPEH GIMNAZIJALKI IZ KRUŠEVCA: Prvo mesto na takmičenju preduzetničkih kompanija

Na nacionalnom takmičenju učeničkih preduzetničkih kompanija Srbije prvo mesto osvojila je učenička kompanija Nature Supreme, učenica kruševačke Gimnazije, koja je osmislila inovativan proizvod koji rešava problem ukoliko ožednite, a nalazite se u prirodi.

Jovana Radisavljević, Nikolina Radović i Tanja Mladenović pod mentorstvom profesorke Marije Urošević, predstavljaće Srbiju na Evropskom finalu najboljih učeničkih kompanija od 29. juna do 15. jula.

One su osnovale kompaniju Nature Supreme, i u okviru nje osmislile inovativan proizvod koji rešava problem ukoliko ožednite, a nalazite se u prirodi. Dizajnirale su “Drop”, spravicu koja se implementira u stablo iz koga ekstrahuje vodu.

Sa potiskom koji je dovoljan sa bilo kojim čvršćim predmetom, drop probije koru drveta i zbog svog specifičnog dizajna omogućuje da voda iz stabla drveta kaplje u sud koji je postavljen ispod. Za prikupljanje 1 decilitra vode iz drveta potrebno je oko 20tak minuta.

Više od 250 učenika iz 19 gradova iz svih delova naše žemlje učestvovalo je u ovogodišnjim regionalnim takmičenjima programa Učenička kompanija, a 20 pobedničkih timova iz 16 gradova i opština: Bačke Palanke, Beograda, Knjaževca, Kragujevca, Kruševca, Lazarevca, Mladenovca, Niša, Novog Sada, Požege, Prijepolja, Sremske Mitrovice, Svilajnca, Svrljiga, Užica i Zaječara – plasiralo se na nacionalno finale.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content