USPEH GIMNAZIJALKI IZ KRUŠEVCA: Prvo mesto na takmičenju preduzetničkih kompanija

0

Na nacionalnom takmičenju učeničkih preduzetničkih kompanija Srbije prvo mesto osvojila je učenička kompanija Nature Supreme, učenica kruševačke Gimnazije, koja je osmislila inovativan proizvod koji rešava problem ukoliko ožednite, a nalazite se u prirodi.

Jovana Radisavljević, Nikolina Radović i Tanja Mladenović pod mentorstvom profesorke Marije Urošević, predstavljaće Srbiju na Evropskom finalu najboljih učeničkih kompanija od 29. juna do 15. jula.

One su osnovale kompaniju Nature Supreme, i u okviru nje osmislile inovativan proizvod koji rešava problem ukoliko ožednite, a nalazite se u prirodi. Dizajnirale su “Drop”, spravicu koja se implementira u stablo iz koga ekstrahuje vodu.

Sa potiskom koji je dovoljan sa bilo kojim čvršćim predmetom, drop probije koru drveta i zbog svog specifičnog dizajna omogućuje da voda iz stabla drveta kaplje u sud koji je postavljen ispod. Za prikupljanje 1 decilitra vode iz drveta potrebno je oko 20tak minuta.

Više od 250 učenika iz 19 gradova iz svih delova naše žemlje učestvovalo je u ovogodišnjim regionalnim takmičenjima programa Učenička kompanija, a 20 pobedničkih timova iz 16 gradova i opština: Bačke Palanke, Beograda, Knjaževca, Kragujevca, Kruševca, Lazarevca, Mladenovca, Niša, Novog Sada, Požege, Prijepolja, Sremske Mitrovice, Svilajnca, Svrljiga, Užica i Zaječara – plasiralo se na nacionalno finale.

Možda vam se dopadne i Više od ovog autora

Ostavite odgovor

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

13 + 1 =

Skip to content