UZ POMOĆ EVROPSKE UNIJE: Ćićevac dobija multifunkcionalno igralište

U Ćićevcu je u toku izgradnja multifunkcionalnog sportskog terena čiju izgradnju finansiraju Evropska Unija, kroz program EU PRO Plus, i opština Ćićevac.

Po rečima Aleksandra Šulića, zamenika predsednika opštine Ćićevac, realizacija ovog projekta znači mnogo za Ćićevac.

Aleksandar Šulić, Nenad Krstić i Dragana Radosavljević predstavili su projekat koji se realizuje u Ćićevcu FOTO: CINK – S. Milenković

“To je srce Ćićevca. Teren je projektovan tako da mogu da ga koriste deca od dve godine ali i bake i deke od 98 godina. U sklopu kompleksa su mini teretana na otvorenom, sportski teren za mali fudbal, rukomet, odbojku i košarku, i dečiji mobilijar. Radi se o prostoru u kojem mi godinama brojne bitne manifestacije”, kazao je Šulić.

Radovi na izgradnji igrališta počeli su 7. novembra a rok za završetak je 59 kalendarskih dana. Ukupna vrednost projekta je 101.880 dolara od čega je EU PRO Plus obezbedio 85.370 dolara a ostatak opština Ćićevac.

Partner opštine Ćićevac u realizaciji ovog projekta je Udruženje građana “Evrokontakt” iz Kruševca.

“Evrokontakt” je radio na pripremi ovog projekta i sada na realizaciji. Ovo je drugi projekat ovog tipa koji realizujemo u opštini Ćićevac ove godine. Drago mi je što smo mogli da jednu dobru i vrednu ideju uobličimo. Jako je važno za sredine kao što je Ćićevac da oplemene javni prostor , da razviju urbani duh, jer se tu ljudi sakupljaju. U ovaj prostor nije dugo ulagano ali će sada dobiti novo ruho. To je jedan resurs za ovu zajednicu i u njemu mogu da se organizuju brojni programi i ima potencijal da se život u lokalnoj zajednici poboljša što je više moguće”, dodao je Nenad Krstić.

Po Krstićevim rečima prilikom projektovanja igrališta vodilo se računa da ono bude dostupno osobama sa invaliditetom i osobama koje koriste različita pomagala. Predviđena je izgradnja “inkluzivne ljuljaške” kao i postavljanje “pametne klupe” sa punjačem telefona i bežičnim internetom.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content