VALVOLINE KUPUJE FABRIKU MAZIVA: Predsednik Vučić prisustvuje potpisivanju ugovora!

Kako KruševacPress saznaje predsednik Srbije Aleksandar Vučić trebalo bi u nedeljuu Kruševcu  da prisustvuje potpisivanju ugovora o prodaji Fabrike maziva američkoj kompaniji Valvoline.

Fabrika maziva je u junu 2018. godine potpisala Sporazum o razumevanju sa Vladom Srbije. Nakon toga je usledila ponuda Valvoline pa je UPPR (Unapred pripremljeni plan reorganizacije) usklađen sa tom ponudom.

Planom je predviđen prenos dela imovine Fabrika maziva novoosnovanoj kompaniji Valvoline Beograd.

Američka kompanija bi za kupovinu Fabrike maziva trebalo da plati 9,5 miliona evra.

Fabrika maziva je prvi put prodata 2007. godine konzorcijumu firmi Preduzeće za puteve “Beograd” i “Petrobart” iz Beograda za 25 miliona evra. U nadmetanju za kupovinu Fabrike maziva učestvovalo je devet zainteresovanih kupaca.

Juna 2011. godine ugovor o privatizaciji je raskinut zbog sumnje da je vlasnik Milo Đurašković oštetio preduzeće za više od 32 miliona evra.

Kako KruševacPress saznaje sa svih 218 radnika, koliko Fabrika trenutno ima, biće raskinut ugovor o radu. Za novog vlasnika ostaće da radi oko 100 radnika ali nije poznato kakav će status imati – stalni radni odnos, ugovor na određeno vreme ili angažovanje preko agencije?

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content