SEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE VARVARIN: Rebalans budžet zbog povećanog priliva

0

Odbornici Skupštine opštine doneli su odluku o rebalansu budžeta za 2019. godinu i niz važnih odluka na 28. sednici.

Prema rečima načelnice  Odeljenja za finansije Zorice Savić rebalans je urađen jer je opština u decembru, posle izrade budžeta, dobila sredstva u iznosu od 2.400.000.00 dinara za izradu projektne dokumentacije za sanaciju i rekultivaciju nesanitarne deponije koju zajednički koriste opštine Varvarin i Ćićevac, kao i za plaćanje PDV-a za sanaciju i adaptaciju objekta osnovne škole u Donjem Krčinu u iznosu od 718.579 dinara.

Takođe su stigla i sredstva od Ministarstva zaštite životne sredine za izradu projekta za kanalizaciju u iznosu od 1.529.100 dinara, od Ministarstva za rad, socijalnu politiku, boračka i socijalna pitanja 1.287.830 dinara, sredstva minimalnog programa za Predškolsku ustanovu “Naša radost” 655.202,00 dinara, dok su u februaru mesecu pristigla i sredstva iz Evropske unije za finansiranje projekta “Imam diplomu i slobodan sam”.

Odbornici Skupštine opštine Varvarin su obavešteni i o novinama u predloženom Statutu opštine. Nakon narednih lokalnih izbora 2020. godine varvarinski parlament će  imati 35 umesto 41 odbornika. Smanjen je i broj članova Opštinskog veća pa da će veće, u skladu sa Zakonom, u narednom mandatu imati 7 članova umesto dosadašnjih 11. Prema broju stanovnika koji žive na teritoriji opštine, predsednik opštine posle narednih izbora može imati najviše dva pomoćnika.

Na predlog predsednika opštine Vojkana Pavića izabran je novi član Opštinskog veća. Umesto Dejana Milanovića, koji je ostavku podneo iz ličnih razloga, za novog člana veća izabran Aleksandar Marković iz Izbenice.

Odbornici su doneli i Odluku o promeni cena komunalnih usluga JKP “Varvarin”. Nadzorni odbor ovog preduzeća predložio je da se naplata priključka za kanalizaciju umanji sa sadašnjih 31.200 dinara za 50 odsto.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content