ВИДОВДАН 2023: Отварање обновљеног музеја на Слободишту и скејт парка

0

Месец јун је у Крушевцу, традиционално, у знаку обележавања Видовдана, Дана града.

Једна од најзначајнијих манифестација ове године је отварање реконструисаног дома на Слободишту, 26. јуна у 18 сати.

Дан касније, 27. јуна, тачно у подне биће отворен и новоизграђени скејт парк на локацији Стари Аеродром.

У среду, 7. јуна, у холу Полицијске управе Крушевац биће отворена изложба  „Полиција кроз време“. Полиција ће учествовати у програму и 27. јуна, када ће на Багдали бити одржан дефиле Полицијског оркестра, а потом концерт оперске певачице Љубице Вранеш.

Традиционални “Витешки мегдан у Лазаревом граду” на програму је од 9. до 11. јуна, Током тродневне манифестације биће одржани средњовековни базар, витешко надметање, царски фестивал „Лазареви путеви вина“, концерт етно и духовне музике Данице Крстић, средњовековно венчање и концерт групе „Неверне бебе“.

Тема овогодишње Крушевачке филозофско-књижевне школе  је „Улога интелектуалаца данас.“ Школа ће бити одржана 23. и 24. јуна у Културном центру Крушевац.

Акција “Треће дете” је предвиђена за 22. јун, тачно у подне, док је додела Видовданских награда и признања ученицима основних и средњих школа 26. јуна у 11 сати.

Удружење рок уметника Крушевца 25. јуна у дворишту КПЗ организује „Крушевачки рок маратон 2023“.

Свечана седница Скупштине града Крушевца заказана је за 28. јун у згради Градске управе. тада ће бити уручене плакете, похвале и највише признање које Крушевац додељује, Видовданска награда.

Комплетан програм манифестације можете погледати овде.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content