Vlada Srbije podržava izgradnju sekundarne mreže u varvarinskim selima

Opština Varvarin je prva u Srbiji koja je ove godine realizovala projekat podržan sredstvima Fonda za lokal Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.
Ovo je istakao ministar  lokalne samouprave  Branko Ružić prilikom posete Bačini  i izrazio očekivanje da će do kraja ove godine na vodovodnu mrežu biti priključena još četiri sela u opštini Varvarin.
Ostalo je nekih dvadeset miliona dinara koji su potrebni da bi se još četiri naseljena mesta vezala na ovu sekundarnu mrežu i mislim da će to u dogledno vreme biti razrešeno, da li tokom ove godine, da li početkom iduće“, rekao je Ružić ocenivši da  je ogroman uspeh kada se  mesto koje ima preko 650 domaćinstava i preko 2.500 stanovnika obezbedi zdravom pijaćom vodom.

Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu izdvojilo je ove godine devet  miliona dinara  za nastavak izgradnje sistema vodosnabdevanja Bačine.

Projekat priključenja opštine Varvarin na sistem vodosnabdevanja jezera Ćelije započet je još 1994. godine i do sada je koštao preko 10 miliona evra. Predsednik opštine Vojkan Pavić podsetio je da je izgradnja primarne vodovodne završena  krajem 2017. godine, dok je u većini mesta u toku izgradnja sekundarne vodovodne mreže i po završetku tih radova uslediće priključenje na regionalni sistem.

Uporedo sa vodovodnom mrežom radi se i na izgradnji kanalizacione mreže, što je problem u mnogim selima u Srbiji“, dodao je predsednik opštine Varvarin Vojkan Pavić.

Ministar Ružić izrazio je uverenja da će i u narednoj godini opština Varvarin izaći sa adekvatnim inicijativama i projektima koji će biti potreba građana. Ružić je podsetio da je ovogodišnji Fond za lokalni razvoj  iznosio 320 miliona dinara, dok su dostavljeni projekti iznosili preko 2.5 milijardi dinara.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content