Vojna vežba “Balkanski odgovor 2018”

Komanda za obuku Vojske Srbije i Centar ABHO će u periodu od 21. do 25. maja u kasarni „Car Lazar“ i na poligonu „Ravnjak“ u Kruševcu realizovati multinacionalnu civilno vojnu vežbu „Balkanski odgovor 2018“.

Vežba se realizuje po temi „Akcija spasavanja u urbanoj sredini u uslovima NRHB kontaminacije nastale terorizmom oružjem za masovno uništenje i akcidentima“.

Na vežbi će učestvovati pored pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije (VMA, Centar ABHO, 246. bataljon ABHO, Centar za obuku logistike, Centar za vezu i informatiku, Specijalne jedinice „Kobre“, 310.inžb/KoV), predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova RS (Specijalna antiteroristička jedinica, vatrogasni bataljon Kruševac, policijska uprava Kruševac, jedinica RHB Civilne zaštite Sektora za vanredne situacije grada Kruševca, Nacionalni kriminalističko tehnički centar), ekipe Crvenog krsta Srbije, Opšte bolnice Kruševca i Doma zravlja Kruševca, kao i pripadnici međunarodne Organizacije Ujedinjenih nacija za zabranu hemijskog oružja i oružanih snaga Austrije, Belorusije, Mađarske, Makedonije, Crne Gore i Španije.

Kao posmatrači na vežbi će učestvovati predstavnici: Belorusije, Bosne i Hercegovine, Belgije, Kine, Velike Britanije, Italije, Japana, Kazakstana, Crne Gore, Poljske, Španije, SAD i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Dan visokih zvanica biće organizovan 25. maja 2018. godine.

Na vežbi se planira učešće oko 360 lica i 65 motornih vozila uz korišćenje zvučnih i vizuelnih prikaza događaja i supozicija.

Realizovane aktivnosti neće ispoljiti uticaj na lokalno stanovništvo u bližem i daljem okruženju poligona „Ravnjak“.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content