“VPD Mladost” kao minhenski “Bajern”!

Fudbalski klub „VPD Mladost“, za koji igraju štićenici, vaspitači i čuvari „Sivog doma“, u jesenjoj polusezoni Gradske lige Kruševac zabeležio je 13 pobeda u isto toliko utakmica, uz impresivnu gol razliku 64:14.

U poslednjoj utakmici „VPD Mladost“ je savladala „Vitanovac“ sa 9:0! Novosađanin N.S. je u Vaspitno – popravnom domu već pet godina, od svoje 17 godine.

Pre nego što sam upao u problematično društvo trenirao sam u „Jedinstvu“ iz Rumenke, Fudbalskoj školi Siniše Mihajlovića, „Vojvodini“, lokalnom „Ajaksu“, kod Maneta Radinovića, u ČSK iz Čelareva. Povredio sam ligamente, završio na ulici, dve godine sam bio u bekstvu od zakona. Iz doma izlazim u februaru i verujem da ću nastaviti sportsku karijeru. Ova ekipa i drugarstvo mi puno znače”, priča N.S.

Dvadesetogodišnji M.Š iz Kraljeva je u „Sivom domu“ dve godine i dva meseca.

Bavljenje sportom mi puno pomaže da promenim stare navike. Imam tri uspešna odsustva, završio sam mašinbravarski zanat i planiram normalan život po izlasku“,  ističe M.Š.

Ekipa "VPD Mladost" je u 13 utakmica ostvarila isto toliko pobeda FOTO: S.Milenković
Ekipa “VPD Mladost” je u 13 utakmica ostvarila isto toliko pobeda FOTO: S.Milenković

Prvi fudbalski klub u Vaspitno – popravnom domu u Kruševcu, pod imenom „Polet“, osnovan je 1950. godine. Kasnije je promenio ime u „Mladost“ i aktivno je delovao do 2007. godine. Novi klub formiran je jula 2014. godine, a u prošloj sezoni osvojio je drugo mesto u Gradskoj ligi Kruševca, grupa „Rasina“.

Fudbalski sudija i trener „VPD Mladost“ Darko Rasinac ističe obrazovnu ulogu sporta u Vaspitno – popravnom domu.

Rezultati nam nisu u prvom planu, već pedagoški rad i vaspitanje. Ovi momci vredno treniraju tri puta nedeljno i shvatili su da je sport najbolji vodič kroz zdrav život“, kaže Rasinac.

Ivan Mijajlović, upravnik VP doma potencira činjenicu da na susretima „VPD Mladost“ u proteklih godinu dana nije bilo nijednog incidenta.

Uslov da neko igra za fudbalsku ekipu je dobar uspeh u školi. Veoma su motivisani za rad i trenutno trenira 30 štićenika. Većina njih nije imala nikakvo iskustvo u velikom fudbalu i zato je ovaj uspeh tim veći”, napominje Mijajlović.

Staro igralište u krugu Vaspitno – popravnog doma je uništeno pre nekoliko godina, jer je na tom mestu izgrađen kompleks za smeštaj štićenika.

Fudbaleri su puno doprineli izgradnji novog igrališta. Izbacili smo 50 kamiona šuta i dovezli isto toliko kamiona zemlje i tinje. Čitav kompleks je sređen uz pomoć donatora koji su nam pomogli i oko nabavke opreme“,  dodaje Mijajlović.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content