ZAHTEV UNIJE SINDIKATA: Smeniti direktorku Gimnazije!

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS) održala je danas konferenciju za novinare kako bi ukazali na položaj svog kolege, profesora fizike Vladimira Obradovića.

Vladimir Obradović je u prethodnih 20 godina radio u pet škola. Bio je član upisnih komisija, spremio veliki broj učenika za republička takmičenja. Takav stručnjak i profesor trenutno mora da radi u tri škole, u Ekonomsko-trgovinskoj, Gimnaziji i osnovnoj školi u Jasici jer direktorka Gimnazije, odbija da mu ukrupni fond časova”, kazao je Dobrivoje Marjanović, predsednik USPRS u Kruševcu dodavši da se Obradović dve godine dopisivao sa svim nadležnim institucijama bez većeg uspeha i najavivši sudsku tužbu.

Branimir Šoškić, predsednik USPRS u Gimnaziji, rekao je da je direktorka Gimnazije Biljana Dačić fond časova za fiziku rasporedila na četvoro drugih kolega, koji sada imaju fond veći od norme, odbivši da da dodatne časove Obradoviću.

Na birou nema fizičara. Oni su deficitarni tako da je postupa direktorke nezakonit, nerazuman i neljudski”, istakao je Šoškić.

Obraćajući se novinarima Obradović je podsetio da je čitav problem počeo 2019. godine kada je ostao bez procenta časova u OŠ “Stanislav Binički” u Jasici.

Podneo sam zahtev Gimnaziji da budem preuzet ali je on odbijen. Juna prošle godine jedan kolega je otišao u penziju. NJegov fond časova direktorka je podelila dvema koleginicama. Republička prosvetna inspekcija je utvrdila da je jedna koleginica nezakonito primljena a ona je sredinom novembra dala otkaz. Umesto da meni da određeni fond časova direktorka je odlučila da 110% časova podeli na četvoro kolega koji sada imaju po 130%”, objasnio je Obradović.

USPRS je početkom aprila uputila zahtev za smenu direktorke Gimnazije kao i još dvoje direktora škola, u Samaili kod Kraljeva i Kniću kod Kragujevca, jer je kroz inspekcijski nadzor utvrđeno da su prekršili zakon.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content