ZAŠTO SU PONIŠTENI IZBORI U SINDIKATU?: Za novog predsednika glasali penzioneri!

Iz Saveza samostalnih sindikata Srbije dobili smo objašnjenje zašto su poništeni izbori za predsednika veća u Kruševcu.

Zbog odlaska našeg kolege Miće Mihajlovića u penziju morali smo da raspišemo prevremene izbore za predsednika jer su redovni izbori planirani za 2020. godinu. Neki članovi su nakon izbori podneli prigovor da nije sve bilo po Statutu. Statutarni odbor je doneo mišljenje da dvoje kolega koji su u penziji nisu imali pravo glasa i zato su izbori poništeni”, jasan je Zoran Mihajlović, sekretar Saveza samostalnih sindikata Srbije.

U Savezu samostalnih sindikata Srbije formirana je komisija koja bi trebala da sprovede nove izbore u roku od 30 dana.

U ponedeljak, 19. novembra, u Kruševcu će biti održan sastanak Veća SSSS na kojem će biti dogovoreni detalji oko novih izbora.

Problem sa kruševačkim većem je što nema sekretara koji bi preuzeo vođenje organizacije do izbora i uradio sve pripremne radnje. Zato smo formirali tročlanu komisiju od članova predsedništva Saveza samostalnih sindikata”, pojašnjava Zoran Mihajlović.

Podsećamo da su kandidati za predsednika Veća SSSS u Kruševcu bili Saša Nešić i Radica Jovanović. Nešić je pobedio sa tri glasa prednosti, u drugom krugu glasanja, ali se ispostavilo da su za njega glasali sindikalci koji nisu imali pravo.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content