ЗАВЕТНИЦИ ПИТАЈУ ГРАДСКУ ВЛАСТ: Зашто касни изградња пасареле?

Српска странка Заветници издала је саопштење у којем пита надлежне зашто су пробијени предвиђени рокови за завршетак пасареле код Аутобуске станице.

 

Крушевљани су у протеклом периоду сведоци великом броју саобраћајних незгода у једној од најфреквентнијих улица у граду. У питању је ул. Југ Богданова, код главне аутобуске станице.

Добра идеја за решавање овог проблема је изградња пасареле дугачке 60-ак метара. Овај пројекат би у многоме помогао Крушевљанима у решавању још једног великог проблема, гужве, коју на својој кожи највише осете радници и родитељи у преподневним и поподневним часовима. Али као и увек оно велико АЛИ.

Многе ствари нису испланиране од самог почетка, као што је затварање неколико локала, који у потпуности остају невидљиви.

Други проблем су станови зграде 54 у Бријановој улици, чије ће терасе у потпуности бити изоловане од Сунца. Управница зграде изјавила је да : ,,Тражили су нам допуну документације , што су и одрадили. Станари ове зграде не траже ништа друго сем пристојног прилаза згради и да пасарела између прва два стуба не буде наткривена“.

Завршетак радова је планиран за 28. јун, који је пробијен, а онда и померен за 14. октобар који је такође пробијен, а колико видимо неће бити готови ни до Нове године.

Цена овог пројекта износи 73 милиона динара, плус сређивање Бријанове улице 15 милиона динара, а средства ће бити издвојена делом из градског буџета, а делом из донација крушевачких привредника.

Овим путем желимо да поставимо питање граду, а и Јавном предузећу за урбанизам и пројектовање Крушевац, зашто је уопште померен први рок, зашто је пробијен други рок и да ли ће извођач радова сносити санкције (пенале) за пробијање рока од преко пола године, наводи се у саопштењу које је, у име Градског одбора Српске странке Заветници потписао Милош Ашанин.

 

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content