“ZLATNA KACIGA”: Nagrada za životno delo Zoranu Avramoviću, Vitez od Čarapanije Slobodan Simić

Nagrada za životno delo Međunarodnog festivala humora i satire „Zlatna kaciga“ pripašće prof.dr Zoranu Avramoviću, diplomiranom sociologu, a priznanje Vitez od Čarapanije, Slobodanu Simiću, doktoru psihijatrije i satiričaru.

Dobitnik nagrade za životno delo, prof. dr Zoran Avramović, rođen je 1949. godine u Stalaću. Diplomirao je sociologiju, a doktorirao na Filološkom fakultetu. Naučni je savetnik u Institutu za pedagoška istraživanja i profesor na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Kosovskoj Mitrovici.

Zoran Avramović je kao sociolog kulture podržava kulturne projekte u čitavoj Srbiji, a posebno u Kruševcu. Od osnivanja je učesnik kruševačke Književno – filozofske škole, saradnik časopisa „Putevi kulture“ i autor brojnih naučnih monografija, zbornika radova…

Ovogodišnji VITEZ OD ČARAPANIJE Slobodan Simić, dr psihijatrije, satiričar, dobitnik je Zlatne kacige i drugih nagrada Festivala, prijatelj i saradanik KC i Grada Kruševca više od dve decenije.

Radi kao psihijatar u Institutu za mentalno zdravlje u Beogradu kao šef Kabineta za sudsku psihijatriju. Član je Srpskog lekarskog društva, Srpske lekarske komore i Udruženja psihijatara Srbije.

Nagrade će svečano biti dodeljene 1. aprila na Međunarodni dan šale na ceremoniji koja će biti upriličena u Bioskopu „Kruševac”.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content