“1 OD 5 MILIONA” U TRSTENIKU: “Borba protiv sistema u kojem je stranačka lojalnost iznad struke”

Sedmi po redu protest „1 od 5 miliona“ održan je večeras u Trsteniku uz zvuke pištaljki i transparente „Ne zaboravljamo Olivera“, „Stop diktaturi“, „Stop medijskom mraku“ i „Abdiciraj!“.

Protestna šetnja započeta je na platou ispred zgrade opštine Trstenik gde su se učesnicima protesta obratili novinar Dragan Marković Best i Saša Pešterac privrednik u penziji.

Marković je protestantima poručio da nema odustajanja od borbe protiv sistema u kome „lažne tetke kupuju stanove od 200 evra, a u kome su obični ljudi primorani da za sok i sendvič jure po stranačkim skupovima“.

Borimo se protiv sistema u kome je stranačka lojalnost jača od struke i znanja, sistema u kome je luksuz da pošaljete dete na ekskurziju, da sa porodicom odete na letovanje, da sa suprugom jednom mesečno odete na ručak u restoran. Borimo se protiv sistema u kome je novinarska profesija dovedena na stub srama, protiv sistema koji proizvodi novinare poput „Barbare“ i sistema u kome vlast našim parama kupuje televizije za sopstvenu propagandu“, rekao je Marković i pozvao građane da se pridruže protestima.

Privrednik u penziji Saša Pešterac istakao je da režim u Srbiji manipuliše ekonomskim pokazateljima.

Nadoknada za moj trud, rad i 23 godine radnog staža iznosi 23.058 dinara. To je moja penzija. I nije problem u meni, već u tome što sam ja kao privatnik imao 12 zaposlenih i što se sada postavlja pitanje kolika će njihova nadoknada biti“, rekao je Pešterac i postavio pitanje da li je to „zlatno doba“ o kome režim govori.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content