“1 OD 5 MILIONA” U TRSTENIKU: Traži se ostavka lokalnog rukovodstva

Četvrti po redu protest „1 od 5 miliona“ održan je sinoć u Trsteniku.

Protestna šetnja započeta je na platou ispred zgrade opštine Trstenik gde je pozdravljeno potpisivanje sporazuma sa narodom. Pre protestne šetnje obratili su se jedan od organizatora protesta Bojan Petrović, advokat Vladimir Gajić i glumac i voditelj Marko Stepanović.

Advokat Vladimir Gajić istakao da su građani na ulicama jer je ovo poslednja šansa ove generacije da svoj život uzme u svoje ruke, da se još jedanom uspravi i da vrati svoj ponos i dostojanstvo i oslobodi državu.

Mi smo zarobljena država u kojoj pokušaj ubistva Borka Stefanovića tužilaštvo okarakteriše kao izazivanje nereda na sportskoj priredbi, a pokušaj likvidacije novinara Milana Jovanovića kao izazivanje opšte opasnosti iza koje stoji prvi čovek SNS-a u Grockoj. Država u kojoj se vozač optužen za nasilničku vožnju u kojoj je život izgubila jedna žena, odlukom lokalnog suda brani sa slobode, dok je mladiću koji je nosio plastična vešala na protestima u Beogradu određen pritvor od 30 dana, čime je on postao najmlađi politički zatvorenik u Evropi.“, rekao je Gajić.

Na protestu je govorio i Bojan Petrović preduzetnik koji je 13. decembra 2018. godine, uoči dolaska Aleksandra Vučića u Trstenik priveden, jer je prethodno na društvenim mrežama najavio da će doći na otvaranje nove fabrike i postaviti pitanje predsedniku Republike i obratio se Aleksandru Vučiću.

Ovih dana se čulo da će Vučić u okviru svoje turneje po gradovima Srbije posetiti i Trstenik. Obaveštavam ga da ćemo ponovo pokušati da mu postavimo pitanja vezana za naš grad. Sada će nas biti više, pa ukoliko ponovo ima u planu da nas hapsi neka nas uhapsi sve“, poručio je Petrović.

Na protestu su saopšteni i zahtevi i rečeno da se #1od5miliona Trstenik pridružuje zahtevima koji se iz subote u subotu iznose na protestima u Beogradu. Tim zahtevima pridodaje se i zahtev za ostavkom lokalnog rukovodstva i oslobađanje Radio Televizije Trstenik koja se sa preko 10 miliona dinara finansira iz lokalnog budžeta, a na kojoj, uprkos tome nema prostora da se čuje glas onih građana koji misle drugačije.

Sledeći protestni skup zakazan je za četvrtak ,14. februar.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content