АКЦИЈА ПОЛИЦИЈЕ: Заплењено више од 5.000 комада петарди

У акцији полиције у Крушевцу одузето је 5.000 комада различитих врста петарди , 40 батерија за извођење ватромета и више стотина комада других пиротехничких средстава.

Припадници полиције у Крушевцу су са инспекторима Одељења за ванредне ситуације предузимањем планских мера у оквиру кампање Министарства унутрашњих послова БУДИ ДОБАР ПРИМЕР – НЕ ИГРАЈ СЕ ПИРОТЕХНИКОМ, утврдили да се у једној трговачкој радњи у овом граду продају пиротехничка средства без одговарајуће дозвoле.

Заплењена пиротехничка средства ФОТО: ПУ Крушевац

Овом приликом уз потврду је одузето преко 5.000 комада различитих врста петарди, 40 батерија за извођење ватромета и више стотина комада других пиротехничких средстава.  Против власника радње биће поднет захтев за покретање прекршајног поступка.

Из Полицијске управе Крушевац апелују на грађане да током предстојећих празника не користе пиротехничка средства, јер на тај начин могу повредити себе, али и особе у својој околини. Подсећамо родитеље да игра са пиротехником може бити веома опасна, може доћи до тешких повреда, али и до пожара и експлозија.

Законом је забрањена употреба пиротехнике у затвореном простору и на јавним местима где се окупља већи број особа, као и продаја пиротехничких средстава малолетницима.

Напомињемо да ватромет могу користити само за то овлашћена правна лица на одобреној локацији, уз решење које је издало Министарство унутрашњих послова.

Припадници Министарства унутрашњих послова  предузимају  све мере и радње из своје надлежности у контроли промета пиротехничких средстава, као и на сузбијању нелегалне продаје пиротехнике. Они који их неовлашћено продају ће бити санкционисани у складу са законом, а пиротехничка средства ће им бити одузета“, наводи се у саопштењу ПУ Крушевац.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content