Aleksić optužuje Sašu Radulovića za propadanje “Prve petoletke”!

0

Miroslav Aleksić, predsednik Narodnog pokreta Srbije, tvrdi da je bivši ministar privrede Saša Radulović  krivac za tešku situaciju u kojoj se sada nalazi “Prva petoletka”.

Miroslav Aleksić predsednik opštine Trstenik (foto S.Milenković)
Miroslav Aleksić predsednik Opštine Trstenik i Narodnog pokreta Srbije , foto S.Milenković)

Javnost je konačno dobila potvrdu onoga što smo godinama govorili. Bivši ministar privrede Saša Radulović je krivac za neuspelu privatizaciju „Prve petoletke“ od strane beloruske kompanije „Amkodor“ i jedan od odgovornih što se ova kompanija danas nalazi pred stečajem. Bilo je potrebno da prođu dve godine da javnost i radnici „Prve petoletke“ konačnu saznaju istinu o krivcu za propast pregovora a potvrda je došla, ni manje ni više, nego iz redova onih koji su Sašu Radulovića postavili na mesto ministra privrede. – ističe Miroslav Aleksić, predsednik Narodnog pokreta Srbije i Opštine Trstenik.
Beloruska kompanija „Amkodor“ je 2013. godine bila spremna da privatizuje tri „Petoletkine“ fabrike – Servoupravljači, TMO i Cilindri. Belorusi su bili voljni da ulože 15 miliona evra u proizvodnju i zadrže 600 radnika ali su nakon razgovora sa tadašnjim ministrom privrede Sašom Radulovićem odustali od kupovine.
Aleksić tvrdi da je stečaj pred kojim se „Petoletka“ nalazi posledica „igre skrivanja krivaca“.
Takva igra prikrivanja odgovornih lica, zbog političkog interesa Srpske napredne stranke, baš kao i radnike „Prve petoletke“ vodi građane Srbije na rub egzistencije i sa time se, konačno, mora prestati. – dodaje Aleksić.
Miroslav Aleksić i Saša Rašković, član Opštinskog veća Trstenik, su 3. avgusta podneli ostavke na mesto u Nadzornom odboru „Prve petoletke“ jer smatraju da „država i sadašnje rukovodstvo guraju kompaniju u stečaj“.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content