Župska berba od 24. do 27. septembra

0

Po tradiciji i ove godine je zadnji vikend u septembru rezervisan za održavanje Župske berbe. U gradu vina, Aleksandrovcu od 24. do 27. septembra ove godine biće po 53-ći put proslavljena berba grožđa.

– Goste očekuje bogat sadržaj, od degustacije vina, dečjeg maskenbala, izložbi, među kojima i ona koja će nas provesti kroz 52 godine dug istorijat Župske berbe – kaže v.d. direktora Turističke organizacije Aleksandrovac Bojan Pejić.

U tri dana slavlja gosti Aleksandrovca će moći da vide i kakve su bile svadbe između dva svetska rata, žistorijat BiH stripa, i da slušaju najlepše pesme o vinu. Planirani su večernji koncerti Dragane Mirković, Dženana Lončarevića, Crvene jabuke, a poslednje večeri nastupaju Pinkove zvezde. Kao i ranijih godina najveću pažnju gostiju privući će fontana vina – gde svi mogu besplatno i u neograničenim količinama da probaju najpoznatiji aleksandrovački brend – vino Ružicu. Organizatori kažu da se na prethodnim berbama dešavalo da se popije i do 20.000 litara ovog vina!

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content