ANALIZA REZULTATA KRUŠEVAČKIH KLUBOVA: Istupanja iz takmičenja i ispadanja obeležja sezone

Proteklu sezonu obeležili su istupanja iz takmičenja i loši rezultati kruševačkih ekipa.

U ovoj mini-analizi pokušaćemo da se osvrnemo na sezonu koja je iza nas i podsetimo na domete naših sportskih klubova. Neće biti govora o Napretku i Trajalu jer se radi o privatnim klubovima koji imaju svoje planove, način rada i izvore finansiranja.

Najtužnija priča su, svakako, odbojkaši. Napredak 037 je u protekle dve sezone sa uspehom igrao u Prvoj ligi Srbije, drugom rangu takmičenja. Prošlu sezonu naši odbojkaši su završili na sedmom mestu što se, u konkurenciji renomiranih ekipa poput Ribnice, Niša, Smedereva može smatrati lepim uspehom.

Nažalost, zbog nedostatka para, Napredak 037 je istupio iz takmičenja i u narednoj sezoni će igrati u nižem rangu. Cifra koja se pominje u sportskim krugovima a koja je nedostajala odbojkašima na ostanu u ovom rangu je milion dinara. Da li u gradskoj kasi zaista nema toliko para za ovaj klub ili su neki drugi važniji pitanje je za one koji vode sportsku politiku u Kruševcu?

U niži rang takmičenja se sele i rukometašice Napretka 12. Kao što su prošle godine pomalo neočekivano izborile plasman u Super B ligu tako se sada očekivano vraćaju u staro društvo. Sa samo deset bodova završile su takmičenje na poslednjem mestu i videle gde stvarno pripadaju.

Podsećamo da su rukometaši još na početku sezone istupili iz takmičenja u Prvoj ligi Zapad i klub praktično ugasili.

Malo ohrabrenje je prvo mesto rukometaša Kruševca koji su bili najbolji u najnižem rangu takmičenja, Drugoj ligi – Kopaonik. Slično se može reći i za prvo mesto fudbalerki Napredak Juniora u Drugoj ligi Jug. Nakon što je klub istupio iz takmičenja u Super ligi i rasformiran igračice su prešle u novi klub i krenule od najnižeg ranga takmičenja.

Posebno su razočarali košarkaši Napredak Juniora. Sa trenerom i nekolicinom igrača sa strane i sasvim solidnim budžetom nisu uspeli da izbore plasman u viši rang takmičenja pa će i dogodine igrati u Regionalnoj ligi Zapad.

Svojevrstan paradoks je da je ekipa Napretka iz Aleksinca sa trenerom i trojicom igrača iz Kruševca osvojila drugo mesto u Drugoj ligi i plasirala se u Košarkašku ligu Srbije. Nisu dobri za grad u kojem su ponikli ali su Aleksinčanima itekako odgovarali.

OKK Kruševac je osvojio šesto mesto u Drugoj međuregionalnoj ligi Zapad 2 dok su košarkašice Bagdale zauzele poslednje mesto u Prvoj ženskoj regionalnoj ligi Jug.

Vaterpolisti su takmičenje u Prvoj B ligi završili na četvrtom mestu dok dok su kuglaši Car Lazara u poslednjem trenutku izborili opstanak u Super ligi.

Sve u svemu jako “mršava” i tužna sezona za većinu kruševačkih klubova u timskim sportovima uz par znakova ohrabrenja.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content