APSURD: Ima prosek 9,63 a ostala bez stipendije!

Jedan od najboljih postdiplomaca u Trsteniku, studentkinja master studija Aleksandra Vučić, uprkos sjajnim ocenama ponovo je ostala bez stipendije koja se dodeljuje u njenoj matičnoj opštini, pišu “Novosti”. 

Razlog je u kriterijumu koji određuje da sa jednog fakulteta, u Aleksandrinom slučaju Ekonomskog u Kragujevcu, može najviše biti podržano pet kandidata.

Kao student sa prosečnom ocenom tokom osnovnih studija 9,63, ostvarujem pravo na stipendiju Fonda za mlade talente, jer je ispunjen neophodan kriterijum da prosek bude veći od 9 – navodi za “Novosti” Trsteničanka Aleksandra Vučić, dodajući da se prilikom ograničenja broja studenata po fakultetu na petoro, ne uzima u obzir ni broj položenih ispita, ni ukupan broj studenata iz Trstenika upisanih na konkretan fakultet.

Stoga se prosečna ocena studenta koji je položio 10 ispita tretira na isti način, kao i prosečna ocena studenta sa položenih 30 ispita, što je apsurdno.

Sagovornica “Novosti”, koja je, inače, fakulet upisala kao prva na listi, napominje da je zbog pomenutog ograničenja njen zahtev za stipendiranje već drugu godinu odbijen, iako je od 2012. godine bila stipendista i ima prosečnu ocenu višu u odnosu na prosek 56 od 72 studenta osnovnih i master studija kojima je stipendija odobrena.

Na sednici Upravnog odbora Fonda za mlade talente razmatran je i sa žaljenjem odbijen prigovor mlade ekonomistkinje, uz obrazloženje da “pravilnik strogo propisuje da broj kandidata sa istog fakulteta ne može biti veći od pet”.

U protokolu Opštine “Novostima” je predočeno da će se potruditi da naredne godine iznađu pravo rešenje.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content