ASB DONIRA PLASTENIKE I POLJOPRIVREDNU MEHANIZACIJU: Pomoć za interno raseljene i povratnike

Danas su u Centru za stručno usavršavanje u Kruševcu, svečano potpisani ugovori za doniranje plastenika i poljoprivrednih alata, između predstavnika nevladine organizacije ASB,grada Kruševca i korisnika koji su izabrani da dobiju pomoć u vidu ekonomskih grantova.

Ceremonija je organizovana u toku obuke “Ostvarvanje prihoda u poljoprivredi”, koje su ASB i Grad Kruševac organizovali danas za korisnike projekta, a gde je bilo govora o upravljanju gazdinstvima, rizicima i problemima sa kojima se gazdinstva suočavaju, kao i koracima ka uspešnom i profitabilnom gazdinstvu.

Ovi treninzi i ekonomski grantovi za korisnike su organizovani i donirani u okviru projekta „Podrška interno raseljenim licima i povratnicima u četiri jedinice lokalne samouprave u Srbiji kroz obezbeđivanje trajnih stambenih rešenja i mera ekonomske održivosti“, koji implementira Arbeiter Samariter  Bund (ASB) u saradnji sa gradom Kruševcem.

ASB je okviru ovog projekta, pored stambenog zbrinjavanja, na teritoriji Kruševca obezbedio i ekonomske grantove u vidu poljoprivrednih alata, mehanizacije i plastenika za interno raseljena lica.

Projekat se sprovodi u četiri opštine (Kruševac, Aranđelovac,Ub i Ćićevac), a finansiran je sredstvima Evropske unije u okviru programa „EU podrška održivim rešenjima za interno raseljene i reintegraciju povratnika“ i za cilj ima nalaženju trajnog, adekvatnog stambenog rešenja i mera ekonomske održivosti.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content