BADMINTON TURNIR U OPATIJI: Tri medalje za Saru Lončar, tri zlata za Andreja Stolića

0

Čak 22 odličja sjajan je skor srpskog badmintona na međunarodnim turnirima koji su od 17. do 19. maja 2019. održani u Opatiji.

Na Evropskom kupu za igrače do 17 godina, Adria U17 International 2019, na kojem se ogledalo gotovo 150 takmičara iz 20-tak zemalja, iskovana su odličja u svih pet konkurencija.

Jedino zlato na ovom turniru delo je Mihajla Tomića i Sare Lončar koji su u finalu mešovitog dubla bili bolji od ruske kombinacije Kirill Bunkov, Sofija Bičkova (2:0). Do vicešampionskih titula stigli su Lončareva u ženskom singlu, koja je u finalu poražena od Izraelke Heli Neiman (2:0), i Sergej Lukić i Tomić u muškom dublu, od kojih su u okršaju za najsjajniju medalju bili bolji Rusi Egor Borisov i Ilja Kim (2:0).

Lukić je u muškom singlu prigrabio bronzu, a do odličja istog sjaja stigle su Lončareva i Anđela Vitman u ženskom dublu.

Izuzetno sam zadovoljna nastupom u Opatiji. Tomić i ja smo u miksu ispunili cilj pošto smo do trofeja stigli bez izgubljenog seta. U finalu ženskog singla sitnice su tas na vagi prevagnule na stranu protivnice, dok smo Vitmanova i ja polufinale ženskog dubla izgubile zbog čestih padova koncentracije tokom meča. Sve u svemu mnogo pozitivnih stvari se desilo tokom ovog turnira, a sve to će mi biti ogroman podstrek za izazove koji slede. Sredinom juna me očekuje Evropski kup za igrače do 17 godina u Novom Sadu, nakon kojeg ću svi pažnju usmeriti ka pripremama za Evropsko prvenstvo za igrače do 17 godina, koje će sredinom krajem avgusta i početkom septembra biti održano u Poljskoj”, kazala je Sara Lončar.

Na turniru Adria Youth International 2019, koji je igran u kategorijama do 11, do 13 i do 15 godina, osvojeno je čak 14 medalja. Briljirao je Andrej Stolić koji je imao maksimalni učinak. Naš reprezentativac je u kategoriji do 11 godina trijumfovao u sve tri konkurencije – u muškom singlu, u muškom dublu sa Englezom Šaura Singom i u mešovitom dublu sa Teodorom Latas.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content