BADMINTON VIKEND U SLOVENIJI: Pet medalja za Kruševljane!

Na Evropskom kupu u badmintonu za igrače do 17 godina, FZ FORZA U17 Medvode International 2018, takmičari iz Kruševca osvojili su pet medalja.

Marija Sudimac  je u ženskom singlu opravdala ulogu velikog favorita budući da je postavljena za prvog nosioca. Do najsjajnijeg odličja stigla je uz samo jedan izgubljeni set, i to u finalu, u kojem je savladala Špankinju Aniu Setien (2:1). Pre toga je bila superiorna u duelima sa Slovenkom Nikom Brajkovič (2:0) u šesnaestini finala, Čehinjom Martino Ševčikovom (2:0) u osmini finala, Hrvaticom Irom Martinuš (2:0) u četvrtfinalu, te Špankinjom Rut Veiguelu (2:0) u polufinalu.

Marija Sudimac i Sara Lončar su u Medvodama osvojile i srebro u ženskom dublu, pošto su u finalu poražene od špansko-mađarske kombinacije Kandela Acros, Petra Mesaroš (2:0).

Sara Lončar je u paru sa Mihajlom Tomićem stigla do zlata u miksu. Njih dvoje su posle preokreta u finalu savladali špansku kombinaciju Jakobo Fernandez, Lucija Rodrigez (2:1). Prethodno su bili bolji od Slovaka Sebastijanan Kadleca i Olivije Kadlecove (2:0), Poljaka Mihala Ščipika i Julije Pivovar (2:0), Austrijanaca Janika Aubergera i Karoline Potendorfer (2:1), te Slovenaca Mihe Mastena i Maruše Vračar (2:0).

Lukić je u muškom singlu u Sloveniji stigao je do vicešampionske titule. U borbi za zlato poražen je od Belgijanca Jara Van Delsena (2:0). Prethodno je bio bolji od Slovenca Marka Mesariča (2:0) u prvom kolu, Mađara Benea Benjamin Kiša (2:0) u drugom kolu, Španca Jakoboa Fernandeza (2:0) u osmini finala, Mađara Balinta Papaija (2:0) u četvrtfinalu i Španca Pelaja Pinta (2:0) u polufinalu.

Kombinacija Lukić – Tomić bila je najbolja u dublu. Put ka vrhu pobedničkog postolja njih dvojica su počeli pobedom u prvom kolu nad domaćom kombinacijom Blaž Jelenc, Gaj Lasič (2:0). U osmini finala uzeli su meru Špancima Giljermu Figuerasu i Alvaru Ruminu (2:0), u četvrtfinalu Belgijancima Luju van Delsenu Jaro van Delsenu (2:0), a u polufinalu Poljacima Andržeju Nikiporuku i Jakubu Suzinskom (2:0). U velikom finalu bacili su na pleća Austrijance Kaia Niderhubera i Mihaila Tomića (2:0).

 

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content