Belgijanci grade kompleks na Srebrncu

Belgijska kompanija “Vizzion Europ” predala je opštini Brus na upotrebu uređaj za prečišćavanje otpadnih voda na Kopaoniku, čime su se stekli uslovi za početak radova na izgradnji turističkog centra “Vizzion – Vrhovi Srbije” na lokaciji Srebrnac.

U julu 2014. godine na Kopaoniku su počeli radovi na izgradnji magistralnog cevovoda u dužini od četiri kilometra koji će povezivati budući turistički centar na Srebrncu sa fekalnim kolektorom na Rendari. Reč je o projektu čijom će se realizacijom stvoriti uslovi za početak radova na izgradnji hotelskog kompleksa za visoki turizam kapaciteta 1.400 postelja.

Prikaz budućeg kompleksa na Srebrncu
Prikaz budućeg kompleksa na Srebrncu

Prema rečima menadžera belgijske kompanije “Vizzion Europe” Konrada Bilgišera na proleće će početi realizacija druge faze, odnosno izgradnja moderne fabrike za prečišćavanje otpadnih voda, prva te vrste na Kopaoniku koja će zadovoljavati sve evropske standarde , a biće smeštena van granica Nacionalnog parka.

Namera belgijskih partnera je da budući objekti budu smešteni u zoni odmarališta, apartmana sa hotelskom uslugom, planinskih vila, komercijalnoj zoni, pri čemu će se velnes i spa centar nalaziti na površini od preko 2.000 kvadrata, a raspolagaće svim pratećim sadržajima, grejani i otvoreni bazen, đakuzi, saune, medicinski centar i drugo. Svi smeštajni kapaciteti biće sa pet zvezdica.

U izgradnju elitnog turističkog centra “Vizzion – Vrhovi Srbije” belgijska firma će do 2020. godine, kada se očekuje završetak radova, uložiti više od 150 miliona evra.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content