Belgijski ambasador u Brusu

Ambasador Kraljevine Belgije u Beogradu, njegova ekselencija Leon Das, danas je posetio opštinu Brus. Poseta se desila u okviru manifestacije “Srbija u ritmu Evrope” koju istoimena nevladina organizacija priređuje u saradnji sa opštinama i gradovima u Srbiji i ambasadama evropskih zemalja u Beogradu,

Predsednik Opštine Milutin Jeličić je goste primio u svom kabinetu i tom prilikom ih upoznao sa prirodnim, kulturno – istorijskim i privrednim karakteristikama i potencijalima bruske opštine. Naglasio je i da je ovo samo početak saradnje, tim pre što belgijski investitor uskoro počinje izgradnju ekskluzivnog turističkog centra na lokaciji Jaram na Kopaoniku.

ambasador-Belgije-Brus

Izražavajući zahvalnost na srdačnom gostoprimstvu ambasador g.Leon Das je naglasio veliki značaj koji kulturno povezivanje mladih ima kako za njih lično, tako i za sredine iz kojih dolaze.

Ambasador Das se ovom prilikom upoznao sa Milom Ivanov i Melani Viler, učenicama šestog razreda OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” koje će kao predstavnice Brusa, na predstojećem završnom koncertu manifestacije “Srbija u ritmu Evrope” 19. juna u Ćupriji, nastupati u bojama zemlje partnera, Belgije.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content