BEOGRADSKA OTVORENA ŠKOLA: Otvoren konkurs za nagradu Pokretači promena 2021

Konkurs za godišnju nagradu Pokretači promena 2021. otvoren je za nominacije!

Ovo priznanje slavi pokretače promena, motivisane građane koji istrajavaju u naporima da poboljšaju živote svojih sugrađana u oblastima kao što su razvoj lokalne zajednice, pristup socijalnim uslugama, zagađenje životne sredine, dostupnost kulturnih sadržaja.

Kako plemenita dela organizacija i građana često ostaju nepriznata i nevidljiva, Beogradska otvorena škola već  treću godinu za redom organizuje nagradu za najupornije pojedince, neformalne grupe i organizacije civilnog društva koje nastoje da ukažu na određeni problem, ali i pronađu održivo rešenje. Neki od Pokretača promena nagrađeni prethodnih godina su: Prijatelji dece Srbije, Savez slepih Srbije, Čepom do osmeha, Savez mesnih zajednica Stare planine, Odbora za ljudska prava Niš.

BOŠ poziva sve zainteresovane građane, organizacije civilnog društva i neformalne grupe, da nominuju kandidate koji su u prethodne dve godine značajno doprineli razvoju svoje lokalne zajednice.

Kategorije nagrade Pokretači promena 2021:

SARADNJOM DO PROMENE

U ovoj kategoriji svi zainteresovani mogu da nominuju primere uspešne saradnje između javnih vlasti i organizacija civilnog društva u ostvarivanju pozitivnih društvenih promena.

PRVI GLAS GRAĐANA

Ova nagrada namenjena je organizaciji civilnog društva koja je svojom kampanjom uspela da dopre do velikog broja građana, inspiriše ih, motiviše i okupi u zajedničkoj borbi za promenu.

POHOD NA AKTIVIZAM

Ova nagrada u fokusu ima neformalne grupe, pokrete i inicijative koje su okupile veliki broj građana i uspele da ostvare važne promene u zajednici.

POKRETAČ/ICA PROMENA

U okviru ove kategorije, građani mogu da nominuju pojedince koji su, boreći se za zajednički interes, hrabro iskoračili iz okvira uobičajenih očekivanja i dokazali kolika je snaga pojedinca.

Pobednik dobija finansijsku podršku i vidljivost inicijative. Prijave se dostavljaju popunjavanjem onlajn formulara koji se nalazi na sledećem LINKU, najkasnije do 1.novembra u 15 časova.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content