Bijelo dugme i Plavi orkestar na Vrnjačkom karnevalu

Od 15. do 22. jula u Vrnjačkoj Banji održaće se 14. Međunarodni Vrnjački karneval  na kojem se očekuje oko 350.000  posetilaca.

Vrnjački karneval zauzima značajno mesto u kalendaru svetskih karnevalskih dešavanja i uz Guču i Egzit, najveća je turistička manifestacija u Srbiji. Na karnevalu će biti više od 70 različitih dešavanja, a predviđeni su koncerti grupe Bijelo dugme, Dženana Lončarevića, Ane Bekute, Ace Lukasa, grupe Plavi orkestar, Vasila Hadžimanova, grupe Nervozni poštar, i mnogih drugih.

Očekuje se i dolazak vatrenih Brazilki iz Rio de Žaneira koje svake godine svojim nastupom naprave pravu karnevalsku atmosferu.

Vrnja;ki karneval ‘e biti otvoren muzičkom manifestacijom “Jedna pesma, jedna želja”, a već u utorak 17. jula na programu je i festival “Vrnjačko leto 2018” čiji su učesnici Rada Manojlović, Katarina Grujić, Boban Rajović, Ljuba Aličić, Amadeus bend…

Dečija povorka je na programu 18. jula, dok će Velika međunarodna povorka biti u subotu, 21. jula Ove godine očekuje se preko 2000 učesnika povorke koji dolaze sa Kube, iz Malezije, sa Arube, iz Italije, Slovenije, Makedonije, Rumunije, Bugarske…

Kompletan program karnevla je objavljen i možete ga naći na sledećem linku :

http://www.vrnjackikarneval.rs/pages/program.html

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content