Blačani biraju najboljeg predsednika mesne zajednice

Zanimljivo dešavanje iz Blaca zaslužuje da se nađe na našim stranicama. Naime, opština Blace objavila je Javni poziv za predlaganje kandidata za dodelu nagrade “Najbolji predsednik Mesne zajednice 2016”.

Nagrada „Najbolji predsednik Mesne zajednice“ se dodeljuje za rad i rezultate rada predsednika u mesnoj zajednici u kojoj su građani svoje potrebe i interese zadovoljavali i ostvarivali u oblasti: privrede, poljoprivrede i ruralnog razvoja, vaspitno obrazovnog razvoja i komunalne izgradnje, ekologije i zaštite čovekove okoline, kulture i sporta, odbrane i zaštite od elementarnih nepogoda, društvene brige o deci i građanima različitih socijalnih grupa, briga o socijalnim kategorijama stanovništva, samodoprinosa i uređenja naseljenog mesta.

Kriterijumi za dodelu nagrade su aktivnosti predsednika Mesne zajednice:

– u izgradnji ili održavanju komunalnih objekata i puteva u Mesnoj zajednici,
– na stvaranju uslova za rad predškolskih ustanova, osnovnih škola i zdravstvenih ambulanti,
– stvaranje uslova za socijalno zbrinjavanje starijih lica,
– učešće u obezbeđivanju prostornih, finansijskih i organizacionih uslova za sport i rekreaciju,
– organizacija raznih vrsta humanitarne pomoći na svom području, humanitarni rad, humanost, plemenitost i hrabrost i poseban doprinos razvoju i afirmaciji Mesne zajednice,
– aktivnosti okupljanja mladih,
– organizacija i uvođenje samodoprinosa.

Pravo predlaganja kandidata imaju sva fizička i pravna lica. Predlog sa obrazloženjem se podnosi u pisanoj formi i obavezno sadrži podatke o delu i/ili rezultatu i naznaku Mesne zajednice za koju se kandidat za nagradu predlaže.

Predlozi se mogu dostaviti:

– putem preporučene pošiljke, pri čemu će se predlog smatrati blagovremenim ukoliko pristigne na pisarnicu Opštinske uprave opštine Blace najkasnije do 16.08.2016 godine do 15:00 sati, ili
– neposredno, predajom u pisarnici Opštinske uprave, radnim danom u vremenu od 07:00 do 15:00 sati.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content