Bolnica dobila novi aparat za anesteziju

1

Hirurško odeljenje Opšte bolnice u Kruševcu dobilo je u sredu najsavremeni aparat za anesteziju.

Aparat za anesteziju, vredan 20.000 evra, predstavnicima Bolnice uručio je ministar odbrane Bratislav Gašić koji je kazao da je to “poklon njegovih prijatelja”.

“Kruševac danas obeležava Dan oslobodenja i treba da se svaki put na taj dan dese lepe stvari i da građani Kruševca osete da neko za njih brine” rekao je Gašić i podsetio da je uz pomoc njegovih prijatelja, tokom protekle tri godine Bolnici i Domu zdravlja poklonjena medicinska oprema vredna više od dva miliona evra.

On nije želeo da navede imena donatora koji su poklonili aparat za anesteziju i dodao da su “to ljudi koji nemaju nikakve veze sa Kruševcom, nemaju nikakve poslovne aranžmane, koji su želeli su da pomognu gradu”.

“Novi aparat omogucava izvođenje vrlo komplikovanih i novih tehnika anestezije koje će omogućiti da ovde možemo operativno da lečimo pacijente koji imaju teško opšte stanje sa puno hroničnih bolesti, uz istovremeno minimalni rizik koji sve to prati. Omogućiće nam da se približimo svetskim standardima na polju anestezije i reanimacije”, rekao je Savko Marković, načelnik Odeljenja anestezije kruševačke Bolnice.

Služba anestezije ima 13 anesteziologa i dvoje lekara koji su na sprecijalizaciji, što je, kako je kazao Marković, minimalni broj sa kojim jedva uspevaju da zadovolje sve potrebe pacijenata.

Kruševački anesteziolozi godišnje urade oko 5.000 anestezija za različite operativne, dijagnostičke i terapijske procedure.

You might also like More from author

1 Comment

  1. samo gledam i primecujem says

    svaka cast za poklon bolnici, ali sta da se radi kad je krusevac suocen sa stalnim odlivom najkvalitetnijeg kadra u bolnici.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content