Brus neće GMO

SO Brus je donela Deklaraciju pod nazivom “Mi ne želomo GMO na našoj teritoriji”. Ovom deklaracijom donetom pre nekoliko dana, na 36-om zasedanju Skupštine, Opština Brus se obavezala da će dosledno poštovati Zakon o genetski modifikovanim organizmima.

Brus_parkNakon potpisivanja ovog dokumenta Brus se svrstao među 130 srpskih lokalnih samouprava koje su i zvaničnim dokumentom rekle NE genetski modifikovanoj hrani na svojoj teritoriji. Kako bi deklaracija bila sprovedena u delo, opština će organizovati stručna predavanja i druge programe obrazovanja za poljoprivredne proizvođače i ostale učesnike u procesu proizvodnje, prerade i prometa poljoprivrednih proizvoda. Tako se, svesni štetnosti GMO na zdravlje čoveka i životnu sredinu, neće odlučivati za proizvodnju i promet GMO hrane.

Opština Brus će, na ovaj način, od zvaničnih državnih organa i političkih partija i pokreta zahtevati da se u okviru svojih aktivnosti zalažu za strogo poštovanje Zakona o GMO i zabrani genetski modifikovanih organizama na području Srbije sa cilje zaštite zdravlje građana i očuvanja životne sredine.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content