Bugari okupiraju kruševačke hotele!

Tri kruševačka hotela, „Rubin“, „Dabi“ i „Golf“, rasprodali su sve svoje smeštajne kapacitete gostima iz Bugarske koji dolaze na novogodišnji koncert Svetlane Cece Ražnatović u Kruševcu.

U tri najveća hotela, “Rubin”, “Dabi” i “Golf” , prema našim saznanjima, sve kapacitete su rezervisali gosti iz Bugarske. U vili “Marija” u Ribarskoj banji dolazak su najavili turisti iz Makedonije. Dosta stranaca je rezervisalo smeštaj i u objektima Specijalne bolnice Ribarska banja. – kazala nam je Suzana Milosavljević, direktorka Turističke organizacije Kruševca.

Ovo je prvi put nakon deset godina da su u Kruševcu, za doček Nove godine, popunjeni svi smeštajni kapaciteti.

Turistička organizacija Kruševca je još pre dvadeset dana obavestila sugrađane da, ukoliko imaju višak stambenog prostora i slobodne krevete, u najkraćem mogućem roku mogu da dobiju rešenje o kategorizaciji, za samo 850 dinara.

Na dočeku Nove godine, u centru Kruševca, očekuje se više od 50.000 posetilaca iz Srbije al ii Bugarske, Makedonije, Crne Gore, Slovenije i drugih zemalja. Očekuje se i dolazak oko 50 autobusa iz Jagodine kao i organizovani dolasci iz okolnih gradova.

Nastup Svetlane Cece Ražnatović počeće u 22.30 sati i trajaće do pola sata nakon ponoć. Kao predgrupe nastupiće dva mlada benda iz Beograda i Kruševca.

Zbog velikog broja gostiju biće preduzete posebne mere bezbednosti u gradu i okolini. Stanovnici okolnih sela imaće obezbeđen besplatan prevoz do grada i nazad.

Glavni sponzori koncerta su “Cooper Tire”, “Dunav Osiguranje”, FAM, “Tehnogradnja” i druga kruševačka preduzeća. Oni su za koncert obezbedili 30.000 evra. Gradonačelnik Dragi Nestorović je nedavno izjavio da ne zna koliko će ukupno koštati Cecin koncert i ko će obezbediti ostatak para.

You might also like More from author

1 Comment

  1. Peca says

    Blago nama na prosperitetu. Ne znam samo kako FAM koji je u situaciji u kakvoj se nalazi moze da bude sponzor. A Tehnogradnju bi trebalo da obidju inspektori poreske uprave.

Comments are closed.

Skip to content